Рецепт Судак «Orly» фото

Судак «Orly»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Блюдо судак "орли" було названо на честь його творця - Филиппа Орлика. Воно дуже припало до душі французьким гурманам, адже саме у Франції його вперше приготували.

Опис приготування:

Для приготування страви рекомендується брати філе від риби невеликого розміру. Саме воно вважається ніжним і соковитим. Густоту клярі можна регулювати. Чим густіше буде тісто, тим рівномірніше воно розподілиться по шматочку. Рідкий кляр буде стікати під час обсмажування, але шматочки риби покриє тонкої, хрусткою скоринкою. Судак"Орлі" можна подавати і в холодному вигляді. Риба стане більш щільною, але теж не менш смачною. Вибір за вами!

  • Судак - 900-1000 грам (філе)
  • Лимонний сік - 30 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Яйця - 3 штуки(2 - в кляр, 1 відварне - для подачі)
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 30 грам(15-18% жирності)
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Петрушка - 0, 5 пучка (маленький)
  • Борошно пшеничне - 180 грам
  • Майонез - За смаком (для подачі)
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
судак
Підготуйте необхідні інгредієнти.
судак
Філе судака, якщо воно размороженное, промокніть паперовою серветкою і наріжте на шматочки шириною 3 см.
судак
Перекладіть шматочки в чашу, полийте лимонним соком, посипте перцем. Використовуйте кілька видів. Відставте в сторону на час.
судак
Петрушку вимити, промокніть серветкою і дрібно наріжте.
судак
У чашу розбийте яйця, додайте цукор. За допомогою віночка або міксера збийте в пишну піну.
судак
Додайте молоко. Збийте.
судак
Додайте сметану, ще раз збийте.
судак
У двох дозах, через дрібне сито введіть борошно, кожен раз перемішуючи до однорідного стану.
судак
Додайте подрібнену зелень. Перемішайте.
судак
Умочіть шматочки риби в підготовлений кляр.
судак
У сковороду налийте олію, шаром 0, 5 см. Розігрійте. Опустіть в нього підготовлені шматочки риби на деякій відстані один від одного. Накрийте кришкою і обсмажуйте, поки кляр зверху не схопиться.
судак
Переверніть шматочки на іншу сторону і обсмажте до готовності протягом 5 хвилин на вогні трохи нижче середнього. Подібним чином обсмажте залишилися шматочки.
судак
Готовий судак перекладіть на тарілку застелену паперовою серветкою, для видалення зайвого жиру.
судак
Подавайте судак"Орлі" гарячим. Як доповнення до риби використовуйте відварене яйце і майонезний соус. Смачного!

Схожі рецепти