Судак «Orly»
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо судак "орли" було названо на честь його творця - Филиппа Орлика. Воно дуже припало до душі французьким гурманам, адже саме у Франції його вперше приготували.
Для приготування страви рекомендується брати філе від риби невеликого розміру. Саме воно вважається ніжним і соковитим. Густоту клярі можна регулювати. Чим густіше буде тісто, тим рівномірніше воно розподілиться по шматочку. Рідкий кляр буде стікати під час обсмажування, але шматочки риби покриє тонкої, хрусткою скоринкою. Судак "орлі" можна подавати і в холодному вигляді. Риба стане більш щільною, але теж не менш смачною. Вибір за вами!
- Судак - 900-1000 грам (філе)
- Лимонний сік - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Яйця - 3 штуки(2 - в кляр, 1 відварне - для подачі)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 30 грам(15-18% жирності)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Петрушка - 0, 5 пучка (маленький)
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Майонез - За смаком (для подачі)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Філе судака, якщо воно размороженное, промокніть паперовою серветкою і наріжте на шматочки шириною 3 см.
Перекладіть шматочки в чашу, полийте лимонним соком, посипте перцем. Використовуйте кілька видів. Відставте в сторону на час.
Петрушку вимити, промокніть серветкою і дрібно наріжте.
У чашу розбийте яйця, додайте цукор. За допомогою віночка або міксера збийте в пишну піну.
Додайте молоко. Збийте.
Додайте сметану, ще раз збийте.
У двох дозах, через дрібне сито введіть борошно, кожен раз перемішуючи до однорідного стану.
Додайте подрібнену зелень. Перемішайте.
Умочіть шматочки риби в підготовлений кляр.
У сковороду налийте олію, шаром 0, 5 см. Розігрійте. Опустіть в нього підготовлені шматочки риби на деякій відстані один від одного. Накрийте кришкою і обсмажуйте, поки кляр зверху не схопиться.
Переверніть шматочки на іншу сторону і обсмажте до готовності протягом 5 хвилин на вогні трохи нижче середнього. Подібним чином обсмажте залишилися шматочки.
Готовий судак перекладіть на тарілку застелену паперовою серветкою, для видалення зайвого жиру.
Подавайте судак "орлі" гарячим. Як доповнення до риби використовуйте відварене яйце і майонезний соус. Смачного!