Рецепт Суботні медовий фото

Суботні медовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Напої
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу вам розповісти, як приготувати збитень медовий, смачний і навіть корисний. Так, так, це не тільки насичений і пряний солодкий напій - він її і корисний! Пийте його при застуді в гарячому вигляді!

Опис приготування:

Хочу вам розповісти, як приготувати збитень медовий. Це смачний і корисний напій. І хоча зараз в магазинах я спостерігаю алкогольну версію цього пряного солодкого напою, але все ж старий рецепт, який я знайшла, не містить алкоголю. Наші предки використовували цей напій, коли хтось починав боліти - за чутками, допомагало нітрохи не гірше"АЦЦ" ! І алкоголь був ні до чого. Так що беріть на замітку!

1. У каструлю викладаємо яблука, порізані дольками. Туди ж - шматочки апельсина і лимона з цедрою, гвоздику і корицю.

2. Ставимо на плиту, і коли по кухні попливе аромат - заливаємо все це водою і доводимо до кипіння.

3. Як тільки почне закипати - додамо трави, зменшимо вогонь і під кришкою ще раз доводимо до кипіння.

4. Знімаємо з вогню, під кришкою наполягаємо ще 10 хвилин, після чого додамо мед, а трави виймаємо.

5. Перемішаємо, розливаємо по чашках і п'ємо!

Такий суботні медовий в домашніх умовах виходить смачним і насиченим, та ще й корисним! Кількість спецій ви можете регулювати самостійно. Бажаю вам успіху!


  • Вода - 1 літр
  • Яблука - 400 грам
  • Мед - 150 грам
  • Обкладинка - 1 штука (паличка)
  • Мелісса - 3-4 штук (гілочки)
  • Іван чай- 3-4 штук (гілочки)
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
Хочу вам розповісти, як приготувати збитень медовий. Це смачний і корисний напій. І хоча зараз в магазинах я спостерігаю алкогольну версію цього пряного солодкого напою, але все ж старий рецепт, який я знайшла, не містить алкоголю. Наші предки використовували цей напій, коли хтось починав боліти - за чутками, допомагало нітрохи не гірше"АЦЦ" ! І алкоголь був ні до чого. Так що беріть на замітку!

1. У каструлю викладаємо яблука, порізані дольками. Туди ж - шматочки апельсина і лимона з цедрою, гвоздику і корицю.

2. Ставимо на плиту, і коли по кухні попливе аромат - заливаємо все це водою і доводимо до кипіння.

3. Як тільки почне закипати - додамо трави, зменшимо вогонь і під кришкою ще раз доводимо до кипіння.

4. Знімаємо з вогню, під кришкою наполягаємо ще 10 хвилин, після чого додамо мед, а трави виймаємо.

5. Перемішаємо, розливаємо по чашках і п'ємо!

Такий суботні медовий в домашніх умовах виходить смачним і насиченим, та ще й корисним! Кількість спецій ви можете регулювати самостійно. Бажаю вам успіху!

Схожі рецепти