Білоруський напій суботні
(покроковий рецепт з фото)
Чим зігрітися холодним осіннім вечором? Чаєм з лимоном, кава? Найкраще рішення, яке прийшло до нас з глибини століть, - це суботні, древній напій наших предків.
Суботні цілком може замінити гарячий напій в холодну пору року. Робіть його не надто інтенсивним і тоді ви зможете насолоджуватися ним довше і більше. Я роблю суботні в термос і п'ю протягом дня. Особливо суботні корисний при застуді, кашлі. В такий час треба пити багато рідини, тому, щоб ви не пили лише трав'яний чай та чай з лимоном, приготуйте суботні по представленому рецептом.
Білоруський суботні готуємо так:
1. Прожарити цукор на сковороді до тих пір, поки він не стане коричневим. Додайте трохи гарячої води.
2. Розведіть мед з водою і кип'ятіть протягом 20 хвилин.
3. Потім додайте з медовому сиропу спеції - корицю, гвоздику, імбир і лавровий листочок. Прокип'ятіть суміш ще 5 хвилин. Потім дайте трохи настоятися.
4. Коли суботні охолоне, процідіть його і підфарбуйте паленим цукром.
Вживайте в гарячому або теплому вигляді.
Приємного апетит і будьте здорові!
- Мед - 200 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Гвоздика - 1 штука
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
Білоруський суботні готуємо так:
1. Прожарити цукор на сковороді до тих пір, поки він не стане коричневим. Додайте трохи гарячої води.
2. Розведіть мед з водою і кип'ятіть протягом 20 хвилин.
3. Потім додайте з медовому сиропу спеції - корицю, гвоздику, імбир і лавровий листочок. Прокип'ятіть суміш ще 5 хвилин. Потім дайте трохи настоятися.
4. Коли суботні охолоне, процідіть його і підфарбуйте паленим цукром.
Вживайте в гарячому або теплому вигляді.
Приємного апетит і будьте здорові!