Рецепт Білоруський напій суботні фото

Білоруський напій суботні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Імбир, Мед
Дієтичне харчування, Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На сніданок
Напої, Сбитень

Чим зігрітися холодним осіннім вечором? Чаєм з лимоном, кава? Найкраще рішення, яке прийшло до нас з глибини століть, - це суботні, древній напій наших предків.

Суботні цілком може замінити гарячий напій в холодну пору року. Робіть його не надто інтенсивним і тоді ви зможете насолоджуватися ним довше і більше. Я роблю суботні в термос і п'ю протягом дня. Особливо суботні корисний при застуді, кашлі. В такий час треба пити багато рідини, тому, щоб ви не пили лише трав'яний чай та чай з лимоном, приготуйте суботні по представленому рецептом.

Білоруський суботні готуємо так:

1. Прожарити цукор на сковороді до тих пір, поки він не стане коричневим. Додайте трохи гарячої води.

2. Розведіть мед з водою і кип'ятіть протягом 20 хвилин.

3. Потім додайте з медовому сиропу спеції - корицю, гвоздику, імбир і лавровий листочок. Прокип'ятіть суміш ще 5 хвилин. Потім дайте трохи настоятися.

4. Коли суботні охолоне, процідіть його і підфарбуйте паленим цукром.

Вживайте в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетит і будьте здорові!

  • Мед - 200 грам
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гвоздика - 1 штука
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
Суботні цілком може замінити гарячий напій в холодну пору року. Робіть його не надто інтенсивним і тоді ви зможете насолоджуватися ним довше і більше. Я роблю суботні в термос і п'ю протягом дня. Особливо суботні корисний при застуді, кашлі. В такий час треба пити багато рідини, тому, щоб ви не пили лише трав'яний чай та чай з лимоном, приготуйте суботні по представленому рецептом.

Білоруський суботні готуємо так:

1. Прожарити цукор на сковороді до тих пір, поки він не стане коричневим. Додайте трохи гарячої води.

2. Розведіть мед з водою і кип'ятіть протягом 20 хвилин.

3. Потім додайте з медовому сиропу спеції - корицю, гвоздику, імбир і лавровий листочок. Прокип'ятіть суміш ще 5 хвилин. Потім дайте трохи настоятися.

4. Коли суботні охолоне, процідіть його і підфарбуйте паленим цукром.

Вживайте в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетит і будьте здорові!

Схожі рецепти