Білоруський кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Білоруський кисіль, це не той питної кисіль, який більшість з нас знає. Швидше, це повноцінне блюдо, причому дуже корисне і дієтичне. Ділюся рецептом!
Рецепт цього корисного киселю дуже простий, при цьому блюдо надзвичайно смачне і апетитне. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
- Вівсяна мука - 40 грам (або вівсяні пластівці, перемелені в кавомолці)
- Вода - 115 мілілітрів (холодна)
- Цукровий пісок - 30 грам(15 грам в кисіль, 15 грам для приготування журавлинного сиропу)
- Журавлина - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Всипте вівсяну муку в ємність, якщо немає вівсяної муки, її можна замінити на мелені вівсяні пластівці.
Влийте до борошна холодну воду і поставте на кілька годин для закисання. Можна зробити це з вечора, щоб вранці приготувати кисіль на сніданок.
Змішайте до однорідного стану.
Протріть настоявся масу через сито і поставте на плиту. Зваріть густий кисіль, додайте дрібку солі і чайну ложку цукру.
Обполосніть креманку холодною водою.
Викладіть в неї готовий кисіль.
Зверху полийте ягідним сиропом, наприклад, журавлинним, приготованим з цукру і ягід журавлини. Подавайте кисіль холодним, можна злегка присипати цукровою пудрою.