Рецепт Білоруський кисіль фото

Білоруський кисіль
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Борошно , Вівсяна мука
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок , На сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Білоруський кисіль, це не той питної кисіль, який більшість з нас знає. Швидше, це повноцінне блюдо, причому дуже корисне і дієтичне. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Рецепт цього корисного киселю дуже простий, при цьому блюдо надзвичайно смачне і апетитне. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

  • Вівсяна мука - 40 грам (або вівсяні пластівці, перемелені в кавомолці)
  • Вода - 115 мілілітрів (холодна)
  • Цукровий пісок - 30 грам(15 грам в кисіль, 15 грам для приготування журавлинного сиропу)
  • Журавлина - 30 грам
  • Сіль - 1 щіпка
білоруський кисіль - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
білоруський кисіль - фото крок 2
Всипте вівсяну муку в ємність, якщо немає вівсяної муки, її можна замінити на мелені вівсяні пластівці.
білоруський кисіль - фото крок 3
Влийте до борошна холодну воду і поставте на кілька годин для закисання. Можна зробити це з вечора, щоб вранці приготувати кисіль на сніданок.
білоруський кисіль - фото крок 4
Змішайте до однорідного стану.
білоруський кисіль - фото крок 5
Протріть настоявся масу через сито і поставте на плиту. Зваріть густий кисіль, додайте дрібку солі і чайну ложку цукру.
білоруський кисіль - фото крок 6
Обполосніть креманку холодною водою.
білоруський кисіль - фото крок 7
Викладіть в неї готовий кисіль.
білоруський кисіль - фото крок 8
Зверху полийте ягідним сиропом, наприклад, журавлинним, приготованим з цукру і ягід журавлини. Подавайте кисіль холодним, можна злегка присипати цукровою пудрою.

Схожі рецепти