Безалкогольний суботні
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зігрітися холодними зиязиками вечорами, не обов'язково вживати алкоголь, адже є багато інших досить дієвих способів, наприклад приготувати старий добрий безалкогольний суботні.
Рецепт приготування безалкогольного збитню був відомий ще з 1128 року, коли він вперше згадується в літописах. Суботні повсюдно використовувався на території Русі і був, мало не єдиним гарячим напоєм до появи чаю. З його допомогою зігрівалися взимку і лікувалися від простудних захворювань, суботні і зараз можна зустріти в ресторанах і кафе з традиційною російською кухнею, але краще приготувати безалкогольний суботні в домашніх умовах. До того ж це дуже просто і швидко, всього через пів годинки на столі буде стояти корисний зігріваючий напій.
- Вода - 3 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 0, 2 грами
- Обкладинка - 0, 3 грами
- Сироп - За смаком (брусничний або журавлинний )
Воду наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, в миску викладаємо приблизно 2 столові ложки меду.
Додаємо до меду корицю і гвоздику, вливаємо трохи сиропу для смаку і запахи.
З'єднуємо приготовану суміш з гарячою водою, перемішуємо все і доводимо рідину до кипіння, варимо 20-25 хвилин на повільному вогні, помішуючи і знімаючи піну.
Тепер вимикаємо вогонь і проціджуємо суботні через марлю. Розливаємо напій по чашках і подаємо до столу.