Рецепт Суботні алкогольний фото

Суботні алкогольний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.

Наближається холодну пору року, а це значить, що пора запам'ятовувати рецепти приготування міцних напоїв! Рекомендую вам старовинний російський напій на меду - суботні алкогольний!

Опис приготування:

Суботні готується традиційно на меду, це дуже смачний і корисний напій. Його зазвичай роблять безалкогольним, але ви можете замість води взяти пляшку червоного вина (сухе або солодке - на ваш вибір, але пам'ятайте, що в напої ще буде варення і мед, тому краще брати сухе червоне вино). До речі, обов'язково потім процідіть напій, а то суботні буде пити незручно через ягід. Дивіться, як приготувати збитень алкогольний за моїм рецептом.

  • Мед - 0, 5 склянки
  • Гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Варення сливове - 400 грам
  • Вино - 700-1000 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
  • М'ята - - За смаком
суботні алкогольний - фото крок 1
Поставте вино в каструлі варитися на середньому вогні. Тим часом підготуйте імбир і мускатний горіх: натріть горіх на тертці, імбир дрібно порубати або теж натріть. Можна взяти і імбир в порошку.
суботні алкогольний - фото крок 2
Коли вино закипить, додайте всі інгредієнти в нього, перемішайте. Якщо вам здається, що 400 грам джему або варення це забагато, можете додати менше, тоді і сам суботні буде не таким густим.
суботні алкогольний - фото крок 3
Готовий алкогольний суботні виходить дуже насиченим, солодким, пряним і густим. Тому раджу його трохи розбавляти (наприклад, окропом). Подавати можете з листям м'яти або корицею, як вам більше подобається. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти