Суботні алкогольний
(покроковий рецепт з фото)
Наближається холодну пору року, а це значить, що пора запам'ятовувати рецепти приготування міцних напоїв! Рекомендую вам старовинний російський напій на меду - суботні алкогольний!
Суботні готується традиційно на меду, це дуже смачний і корисний напій. Його зазвичай роблять безалкогольним, але ви можете замість води взяти пляшку червоного вина (сухе або солодке - на ваш вибір, але пам'ятайте, що в напої ще буде варення і мед, тому краще брати сухе червоне вино). До речі, обов'язково потім процідіть напій, а то суботні буде пити незручно через ягід. Дивіться, як приготувати збитень алкогольний за моїм рецептом.
- Мед - 0, 5 склянки
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Варення сливове - 400 грам
- Вино - 700-1000 мілілітрів
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- М'ята - - За смаком
Поставте вино в каструлі варитися на середньому вогні. Тим часом підготуйте імбир і мускатний горіх: натріть горіх на тертці, імбир дрібно порубати або теж натріть. Можна взяти і імбир в порошку.
Коли вино закипить, додайте всі інгредієнти в нього, перемішайте. Якщо вам здається, що 400 грам джему або варення це забагато, можете додати менше, тоді і сам суботні буде не таким густим.
Готовий алкогольний суботні виходить дуже насиченим, солодким, пряним і густим. Тому раджу його трохи розбавляти (наприклад, окропом). Подавати можете з листям м'яти або корицею, як вам більше подобається. Насолоджуйтесь!