Кавовий суботні
(покроковий рецепт з фото)
Суботні - ароматний напій з медом і спеціями, який готували на Русі з давніх часів. Для любителів кави пропоную рецепт кавового збитню, він відмінно допомагає зігрітися в холодну зиязик пору.
Суботні - це гарячий напій з води і меду. Присмачений спеціями і травами, прянощами і навіть з добавками у вигляді сушених фруктів і ягід. Але час не стоїть на місці, з'являються нові рецепти, з новими інгредієнтами і добавками. Сьогодні пропоную цікавий рецепт, як приготувати кавовий суботні з імбиром і спеціями. Напій виходить бадьорить, насиченим за смаком, з приємним пекучим смаком імбиру і тонкої ноткою кориці. М'ята надає свіжість. У рецепті використовувалася суха, але якщо у вас є свіжа, буде ще яскравіше. Каву можна брати як натуральний, так і розчинна. Насолоджуйтесь!
- Гвоздика - 4 штуки (зірочки)
- Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
- Імбир - 15-20 грам
- Цукор - 60 грам
- Вода - 1 літр
- Сік лимона - 4 Ст. Ложки
- Кава - 2 Ст. Ложки
- Мед - 4 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- М'ята суха - 1/2 чайних ложки (подрібнена)
Корінь імбиру натріть на тертці, залийте половиною води, додайте спеції і поставте на вогонь.
Потім додайте цукор, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин.
З другої половини води заваріть міцну каву.
Сироп процідіть і додайте в каву. Доведіть до кипіння і відразу вимикайте. Дайте постояти напою 10-15 хвилин.
Потім влийте лимонний сік і мед. Ретельно все перемішайте. Суботні готовий!