Стручкова квасоля з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт стручкової квасолі з фаршем - вдале рішення для швидкого і ситного обіду. Досить просто в приготуванні і бюджетно, але незвично і оригінально.
У моїй родині це блюдо - одне з улюблених влітку: мене влаштовує його овочева складова, а чоловік радіє присутності м'яса Готується воно дуже швидко (особливо, якщо фарш вже готовий), і з'їдається в один присід!
Отже, рецепт стручкової квасолі з фаршем:
1. В першу чергу потрібно вимити квасоля, зрізати кінчики стручків і відварити її в підсоленому окропі буквально 5 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.
2. Цибулю почистити.
3. На сковороді з добре розігрітим маслом обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати фарш, перемішати і готувати ще хвилин 10 на середньому вогні без кришки.
4. Посолити, поперчити.
5. Викласти в сковороду томатну пасту або подрібнені помідори, за потреби (якщо паста кислуватий) додати цукор.
6. Перемішати і тушкувати буквально пару хвилин.
7. Викласти квасоля, лавровий лист, додати воду або бульйон, закрити кришкою і готувати хвилин 10-15 - поки квасоля не буде легко протикати кінчиком ножа.
8. Стручкова квасоля з фаршем готова - смачного!
- Фарш - 300 грам
- Квасоля стручкова - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок (або 2-3 помідора)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком (опціонально)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Бульйон або вода - 0, 5 склянки
Отже, рецепт стручкової квасолі з фаршем:
1. В першу чергу потрібно вимити квасоля, зрізати кінчики стручків і відварити її в підсоленому окропі буквально 5 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.
2. Цибулю почистити.
3. На сковороді з добре розігрітим маслом обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати фарш, перемішати і готувати ще хвилин 10 на середньому вогні без кришки.
4. Посолити, поперчити.
5. Викласти в сковороду томатну пасту або подрібнені помідори, за потреби (якщо паста кислуватий) додати цукор.
6. Перемішати і тушкувати буквально пару хвилин.
7. Викласти квасоля, лавровий лист, додати воду або бульйон, закрити кришкою і готувати хвилин 10-15 - поки квасоля не буде легко протикати кінчиком ножа.
8. Стручкова квасоля з фаршем готова - смачного!