Рецепт Стручкова квасоля з фаршем фото

Стручкова квасоля з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Бобові, Квасоля, Фарш
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Простий рецепт стручкової квасолі з фаршем - вдале рішення для швидкого і ситного обіду. Досить просто в приготуванні і бюджетно, але незвично і оригінально.

У моїй родині це блюдо - одне з улюблених влітку: мене влаштовує його овочева складова, а чоловік радіє присутності м'яса Готується воно дуже швидко (особливо, якщо фарш вже готовий), і з'їдається в один присід!

Отже, рецепт стручкової квасолі з фаршем:

1. В першу чергу потрібно вимити квасоля, зрізати кінчики стручків і відварити її в підсоленому окропі буквально 5 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.

2. Цибулю почистити.

3. На сковороді з добре розігрітим маслом обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати фарш, перемішати і готувати ще хвилин 10 на середньому вогні без кришки.

4. Посолити, поперчити.

5. Викласти в сковороду томатну пасту або подрібнені помідори, за потреби (якщо паста кислуватий) додати цукор.

6. Перемішати і тушкувати буквально пару хвилин.

7. Викласти квасоля, лавровий лист, додати воду або бульйон, закрити кришкою і готувати хвилин 10-15 - поки квасоля не буде легко протикати кінчиком ножа.

8. Стручкова квасоля з фаршем готова - смачного!


  • Фарш - 300 грам
  • Квасоля стручкова - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок (або 2-3 помідора)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - За смаком (опціонально)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Бульйон або вода - 0, 5 склянки
У моїй родині це блюдо - одне з улюблених влітку: мене влаштовує його овочева складова, а чоловік радіє присутності м'яса Готується воно дуже швидко (особливо, якщо фарш вже готовий), і з'їдається в один присід!

Отже, рецепт стручкової квасолі з фаршем:

1. В першу чергу потрібно вимити квасоля, зрізати кінчики стручків і відварити її в підсоленому окропі буквально 5 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.

2. Цибулю почистити.

3. На сковороді з добре розігрітим маслом обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати фарш, перемішати і готувати ще хвилин 10 на середньому вогні без кришки.

4. Посолити, поперчити.

5. Викласти в сковороду томатну пасту або подрібнені помідори, за потреби (якщо паста кислуватий) додати цукор.

6. Перемішати і тушкувати буквально пару хвилин.

7. Викласти квасоля, лавровий лист, додати воду або бульйон, закрити кришкою і готувати хвилин 10-15 - поки квасоля не буде легко протикати кінчиком ножа.

8. Стручкова квасоля з фаршем готова - смачного!

Схожі рецепти