Стейки з телячого серця
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування стейків з телячого серця. Стейк може бути як м'ясом на кісточці, так і з будь-якої іншої частини тушки.
При правильному приготуванні телячого серця виходить дуже смачний стейк. М'ясо засмажуємо на сильному вогні і виходить воно м'яким і ніжним.
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Теляче серце - 600 грам
- Яблуко або груша - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Мухобойка - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Перець солодкий - 3 штуки
1. Ми готуємо теляче серце з свіжими овочами, фруктами і тушкованим перцем. Добре поєднується тут смажене м'ясо і хурма, а ці продукти дуже корисні для серця.
2. Шматочками приблизною товщини два-три сантиметри нарізаємо серце, обов'язково поперек волокон. Очищаємо від плівки, жилки видаляємо. Промиваємо, перчимо і солимо. У рослинному маслі, на розпеченій сковороді, з двох сторін обсмажуємо м'ясо.
3. Очищаємо цибулю та нарізаємо його кільцями, полуколечкамі або соломкою нарізаємо перці, перегородки і насіння видаляємо. Лук спассеруем окремо, додаємо перці і хвилин п'ять-сім тушкуємо із закритою кришкою, перець повинен стати м'яким. Перчимо і солимо.
4. Готові стейки і тушкований перець викладаємо на тарілку. Зелень, шматочки несолодкого яблука чи груші, хурми і огірків подаємо окремо.