Ситний суп з телячого серця
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ситного супу з телячого серця. Теляче серце дуже добре підійде для приготування легкого дієтичного бульйону.
У приготуванні страви використовується теляче серце і багато овочів. Бульйон містить велику кількість корисний речовин. Виходить дуже ситний і смачний суп. Готується суп не складно.
- Капуста - 300 грам
- Серце теляче - 700 грам
- Петрушка - 15 штук
- Картопля - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Томати - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Перець і сіль - - За смаком
- Лист лавровий - 3 штуки
1. Половину телячого серця нарізаємо невеликими шматочками (для того, щоб воно швидше зварилася), добре промиваємо, а каструлю наливаємо воду, і кладемо туди м'ясо. Як тільки почне закипати вода, знімаємо піну, опускаємо туди цибулину і моркву, додаємо лавровий лист. На маленькому вогні варимо хвилин сорок.
2. Бульйону даємо відстоятися, через марлю його проціджуємо. Тепер слід підготувати овочі. Почистимо цибулю і картоплю, під проточною водою промиємо рис.
3. Нарізаємо картоплю кубиками, а капусту ріжемо соломкою, подрібнюємо м'ясо. Опускаємо картопля і м'ясо в киплячий бульйон, і хвилини через дві додаємо капусту. Вогонь зменшуємо і каструлю накриваємо кришкою.
4. Дрібно нарізаємо цибулю, соломкою нарізаємо перець, помідори нарізаємо невеликими кубиками. На рослинному маслі спассіруем цибулю разом з перцями і томатами. Коли в супі картопля буде готовий, додаємо туди тушковані овочі. Потім, у самому кінці, додаємо подрібнену зелень і часник.
5. Хвилин сорок, із закритою кришкою, даємо супу настоятися. Подавати готовий суп можна з підсушеними шматочками батона або ж з білими сухарями. Добре підійде до нього і сметана.