Ситний і живильний овочевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачний овочевий суп - справа непроста, але здійсненне. Важливо поєднувати правильні овочі, щоб вони дали смак і приємний колір. Розповім, як приготувати ситний і поживний овочевий суп.
До цієї страви додаю сочевицю, яку можна замінити горохом, але краще залишити все-таки сочевицю. Використовуйте овочевий бульйон або звичайну воду. Суп густий і наваристий через велику кількість різноманітних овочів. Подавайте його відразу після приготування, можна додати сметану.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 3-4 штук
- Стебло селери - 3 штуки
- Чорна квасоля - 420 грам
- Сочевиця - 1 Склянка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Копчена паприка - 0, 5 чайних ложки
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Мелений чорний перець - 1 щіпка
- Овочевий бульйон - 4 склянки
- Томати - 400 грам
- Сіль - За смаком
1. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю з часником. Розігрійте каструлю з рослинним маслом і викладіть цибулю, обсмажте його до м'якості, потім додайте часник. Наріжте півкільцями моркву і селеру, викладіть до цибулі і часнику, готуйте ще 5-7 хвилин.
2. Викладіть в каструлю консервовану чорну квасолю, сочевицю, очищені від шкірки і нарізані кубиками томати. Додайте всі спеції і невелику щіпку солі.
3. Перемішайте всі інгредієнти і залийте овочевим бульйоном. Доведіть суміш до кипіння і варіть на середньому вогні близько 30-40 хвилин.
4. Через півгодини перевірте на готовність сочевицю, якщо вона ще не готова, варіть ще 15 хвилин. За смаком додайте сіль.
5. Готовий супчик вийде густим, подавайте його відразу після приготування.