Kijuç (стейки)
(покроковий рецепт з фото)
Кижуч - риба сімейства лососевих. Вона ситна і смачна, з приємною волокнистої текстурою. А ви знаєте, як приготувати кижуч (стейки)? Блюдо підходить до святкового або повсякденного частування.
Рибка готується дуже просто, а в результаті отримуємо відмінний варіант основного блюда, до якого підійде картопляний гарнір, гарнір з овочів або салат. Готову страву виходить не тільки ситним, але і корисним. Якщо вам не пощастить знайти свіжі стейки, то сміливо використовуйте заморожені.
- Стейк кіжуча - 3 штуки
- Кабачок - 600 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Листя салату - 1/2 пучка
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Рибу розморожують в холодильнику, а потім залишаю при кімнатній температурі. Кабачок чищу від шкірки, мою і нарізаю товстою соломкою. У форму для випікання викладаю половину кабачків, посипаю сіллю і перцем, скроплюю рослинним маслом.
2. Всю зелень мою і дрібно рублю, перекладаю в миску і солю, додаю 1 столову ложку соняшникової олії. На кабачки укладаю размороженную рибу, викладаю всю зелень, додаю трохи солі і перцю.
3. Чищу і мою цибулину, нарізаю її тонкими кільцями (можна і півкільцями) і викладаю зверху риби.
4. Поверх цибулини викладаю половину нарізаного соломкою кабачка, накриваю форму фольгою і відправляю її в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин, після чого дістаю форму, знімаю фольгу і запікаю ще 15-20 хвилин. Готову страву подаю з овочами і гілочками свіжої зелені.