Kijuç, тушкований з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ніжна риба в оточенні овочів - це дуже смачно. І ніякої гарнір не потрібний! Ну, хіба що особливо голодним відваріть парочку картоплин. Все ще не знаєте, що подати на вечерю? дивіться рецепт!
Kijuç - представник сімейства лососевих, деякі знавці навіть стверджують, що він набагато смачніше лосося. Готувати кіжуча - одне задоволення. Риба ніжна, НЕ кістлява і в підсумку виходить дуже смачною. Хочу розповісти вам, як приготувати кижуча, тушкованого з овочами. Блюдо готується на мінімальній кількості рослинного масла, виходить соковитим і ароматним. Рецепт кіжуча, тушкованого з овочами, з фото перед вами, готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Kijuç, філе - 400 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Помідор - 2-3 штук (середнього розміру)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сметана або вершки - 1-2 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок (за смаком)
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Оцет - 0, 5-1 Ст. Ложки (за смаком)
- Спеції - 2 щіпки (італійські трави, розмарин)
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
Змішуємо гірчицю з 1 столовою ложкою соєвого соусу. Нарізаємо філе кіжуча на невеликі шматочки, маринуємо рибку в цій суміші.
Чистимо і нарізаємо часник і морква. Обсмажуємо на рослинному маслі в глибокій сковороді спочатку часник, потім, через хвилину, додаємо до нього моркву.
Чистий цибулю, нарізаємо його кубиками і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо з морквою і часником хвилини 3.
Кабачок нарізаємо кубиками, відправляємо на сковороду і додаємо туди ж соєвий соус. Перемішуємо.
Слідом за кабачком відправляємо нарізану на такі ж кубики баклажан.
Потім настає черга болгарського перцю.
А тепер додаємо нарізані помідори, додаємо оцет і тушкуємо все хвилин 7.
Овочі пригасити, звільняємо місце для кіжуча. Відсуваємо овочі на край сковороди.
Викладаємо в місце, що звільнилося шматочки риби.
На рибу кладемо вершки або сметану, спеції і дрібно нарізану зелень.
Накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо все на маленькому вогні хвилин 20.
І ось яке яскраве блюдо у нас вийде в підсумку!