Рецепт Стейк з яловичини з грибним соусом фото

Стейк з яловичини з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Стейк

Я завжди дуже відповідально підходжу до святкових заходів. Обираю кращі рецепти для всіх страв - від закусок, на десерт. І нещодавно я готувала стейк з яловичини з грибним соусом. Ділюся рецептом.

Можете подавати стейк з яловичини в грибному соусі розрізаним на шматочки. Для гарячого блюда до святкового столу стейк з яловичини в грибному соусі відмінно підходить. Зробіть до нього свій улюблений гарнір. Я подаю іноді з салатами, іноді з картопляним пюре. Дуже смачно і ситно. Вашим гостям обов'язково сподобається. Приємного проведення часу на кухні!

  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Гриби - 300-350 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яловичий стейк - 500-750 грам
  • Зерна чорного перцю - 5-6 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Гілочки розмарину - 10-15 штук
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Курячий бульйон - 150 грам
  • Перо зеленої цибулі - 1-2 штук
стейк з яловичини з грибним соусом - фото крок 1
Обсмажте гриби на рослинній олії.
стейк з яловичини з грибним соусом - фото крок 2
Додати сіль, поперчіть яловичий стейк. Нарубаєте зелену цибулю. Почистите зубчики чеснока.
стейк з яловичини з грибним соусом - фото крок 3
Відкладіть обсмажені гриби в окрему чашку. На тій самій олії (можете трохи додати) обсмажте яловичий стейк, покладіть в сковороду разом зі стейком цілі зубчики часнику, гілочку розмарину і зелену цибулю.
стейк з яловичини з грибним соусом - фото крок 4
Викладіть з сковороди часник і розмарин. Додайте червоного вина і варіть, помішуючи, поки вина не стане в майже два рази менше. Процідіть вино від цибулі і поверніть в сковороду. Доведіть вино до кипіння, варіть близько 5 хвилин. Виберіть зі сковороди яловичий стейк, додайте в сковороду вершкове масло і гриби. Додати сіль, поперчіть і тушкуйте до повної готовності грибів.
стейк з яловичини з грибним соусом - фото крок 5
Майже готові гриби посипте зеленою цибулею.
стейк з яловичини з грибним соусом - фото крок 6
Можете дістати гриби і ще трохи загасити яловичий стейк в грибному соусі. Подавайте стейк з яловичини з грибним соусом і будь-яким, вашим улюбленим, гарніром.

Схожі рецепти