Стейк з яловичини з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди дуже відповідально підходжу до святкових заходів. Обираю кращі рецепти для всіх страв - від закусок, на десерт. І нещодавно я готувала стейк з яловичини з грибним соусом. Ділюся рецептом.
Можете подавати стейк з яловичини в грибному соусі розрізаним на шматочки. Для гарячого блюда до святкового столу стейк з яловичини в грибному соусі відмінно підходить. Зробіть до нього свій улюблений гарнір. Я подаю іноді з салатами, іноді з картопляним пюре. Дуже смачно і ситно. Вашим гостям обов'язково сподобається. Приємного проведення часу на кухні!
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Гриби - 300-350 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яловичий стейк - 500-750 грам
- Зерна чорного перцю - 5-6 штук
- Часник - 3 зубчики
- Гілочки розмарину - 10-15 штук
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 150 грам
- Перо зеленої цибулі - 1-2 штук
Обсмажте гриби на рослинній олії.
Додати сіль, поперчіть яловичий стейк. Нарубаєте зелену цибулю. Почистите зубчики чеснока.
Відкладіть обсмажені гриби в окрему чашку. На тій самій олії (можете трохи додати) обсмажте яловичий стейк, покладіть в сковороду разом зі стейком цілі зубчики часнику, гілочку розмарину і зелену цибулю.
Викладіть з сковороди часник і розмарин. Додайте червоного вина і варіть, помішуючи, поки вина не стане в майже два рази менше. Процідіть вино від цибулі і поверніть в сковороду. Доведіть вино до кипіння, варіть близько 5 хвилин. Виберіть зі сковороди яловичий стейк, додайте в сковороду вершкове масло і гриби. Додати сіль, поперчіть і тушкуйте до повної готовності грибів.
Майже готові гриби посипте зеленою цибулею.
Можете дістати гриби і ще трохи загасити яловичий стейк в грибному соусі. Подавайте стейк з яловичини з грибним соусом і будь-яким, вашим улюбленим, гарніром.