Стейк з грибним соусом і вершковим шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смаженої стейка з грибами портобелло, червоним вином і шпинатом з молоком, вершковим сиром і цибулею.
Ніжний вершковий смак шпинату відтіняє соковитий смак яловичини.
- Шпинату - 600 грам
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Борошна - 2 чайних ложки
- Солі - 1/8 чайних ложки
- Мускатного горіха - 1/8 чайних ложки
- Для стейка з грибним соусом:яловичих стейка - 4 штуки
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Грибів портобелло - 240 грам
- Борошна - 2 чайних ложки
1. Дрібно нарізати цибулю-порей. Шпинат промити під холодною водою, викласти на паперові рушники і відставити убік.
2. Розтопити вершкове масло у великій сковороді на середньому вогні, додати цибулю-порей. Смажити близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'яким і ніжним.
3. У невеликій мисці збити молоко, борошно, сіль і мускатний горіх, відставити убік. Додати шпинат в сковороду. Накрити кришкою і смажити 5 хвилин.
4. Додати молочну суміш в сковороду і добре перемішати. Смажити 30 секунд.
5. Додати вершковий сир і, помішуючи, готувати 1 хвилину, поки сир не розплавиться, і шпинат не стане вершковим.
6. Викласти шпинат на блюдо.
7. Посипати стейки рівномірно приправою на ваш вибір. Нагріти олію у великій сковороді на сильному вогні. Зменшити вогонь до середнього. Додати стейки, готувати 2 хвилини з кожного боку. Прибрати з сковороди, накрити фольгою і тримати в теплі.
8. У невеликій мисці об'єднати вино, 1/2 склянки води, борошно, щіпку солі і перець, добре перемішати.
9. Додати гриби в ту ж сковороду і трохи оливкового масла, якщо необхідно. Смажити гриби 5 хвилин до м'якості і початку коричневого кольору, помішуючи.
10. Додати винну суміш в сковороду, довести до кипіння. Готувати 2 хвилини до загустіння, помішуючи постійно. Зняти з вогню.
11. Полити кожен стейк близько 1/4 склянки грибного соусу і подавати з вершковим шпинатом.