Стейк сьомги під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Для себе я вибрала два улюблених варіанти страв з риби, а точніше - гарячих, де вона грає головну роль. Перший: ціла запечена рибка під лимонним соком і приправами, - а другим зараз поділюся.
Це мій простий рецепт про те, як приготувати стейк сьомги під вершковим соусом в фользі. Вибирайте для такого тільки червоне філе. Якщо не перетримати його в духовій шафі, то все вийде, як треба, адже тут немає нічого складного. Але саме в цій простоті міститься прекрасний смак.
- Сьомга стейк - 3 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вершки 10% - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Плавлений сир - 3 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Сьомгу промийте. Сіль файл, поперчіть, додайте спеції, залийте його лимонним соком. Залиште рибу маринуватися на півгодини.
Потім на фольгу натріть не весь сир. Для вас інвестувати стейки. Зверху натріть вершкове масло.
Кожен шматочок загорніть у фольгу. Запікайте рибу при 180 градусах в духовці протягом 30 хвилин.
Поки все запікається, приготуйте соус. Вершки підігрійте на вогні. Додайте в них базилік, сир, спеції, перець і сіль. Готуйте соус до потрібної густоти, помішуючи.
Подавайте сьомгу, полив її соусом з улюбленим гарніром. Смачного!