Рецепт Стейк з лопатки мармурової яловичини фото

Стейк з лопатки мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Стейк

Мармурова яловичина вважається найдорожчим і вишуканим видом м'яса. Якщо вам пощастило придбати такий дорогий шматочок, то розповім, як приготувати стейк з лопатки мармурової яловичини.

Потрібно запам'ятати одне правило: чим довше смажите стейк, тим менш ніжний і соковитий він буде, тому важливо дотримуватися правильний температурний режим і час. Готовий стейк рекомендовано подавати відразу після приготування. Ви можете доповнити блюдо гарніром зі свіжих або запечених овочів.

  • Стейк - 2 штуки
  • Морська сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 1
1. Вимийте стейки і викладіть їх на паперовий рушник. Обітріть з усіх боків і посипте сіллю, залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 2
2. Через необхідний час посипте м'ясо чорним меленим перцем і будь-якими спеціями за смаком.
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 3
3. Налийте рослинне масло в сковороду, надішліть її на вогонь, гарненько розігрійте.
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 4
4. Обсмажуйте стейк спочатку з одного боку 1-2 хвилини, потім на другій стороні. Перевертайте м'ясо кожні 15 секунд.
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 5
5. Викладіть на кожен шматочок вершкове масло, щоб м'ясо стало м'яким і ароматним.
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 6
6. Спеціальним градусником перевірте внутрішню температуру м'яса (повинно бути 45-65 градусів).
стейк з лопатки мармурової яловичини - фото крок 7
7. Відразу після досягнення необхідної температури перекладіть м'ясо на тарілку і подавайте до столу з відвареним рисом.

Схожі рецепти