Стейк з лопатки мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Мармурова яловичина вважається найдорожчим і вишуканим видом м'яса. Якщо вам пощастило придбати такий дорогий шматочок, то розповім, як приготувати стейк з лопатки мармурової яловичини.
Потрібно запам'ятати одне правило: чим довше смажите стейк, тим менш ніжний і соковитий він буде, тому важливо дотримуватися правильний температурний режим і час. Готовий стейк рекомендовано подавати відразу після приготування. Ви можете доповнити блюдо гарніром зі свіжих або запечених овочів.
- Стейк - 2 штуки
- Морська сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
1. Вимийте стейки і викладіть їх на паперовий рушник. Обітріть з усіх боків і посипте сіллю, залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
2. Через необхідний час посипте м'ясо чорним меленим перцем і будь-якими спеціями за смаком.
3. Налийте рослинне масло в сковороду, надішліть її на вогонь, гарненько розігрійте.
4. Обсмажуйте стейк спочатку з одного боку 1-2 хвилини, потім на другій стороні. Перевертайте м'ясо кожні 15 секунд.
5. Викладіть на кожен шматочок вершкове масло, щоб м'ясо стало м'яким і ароматним.
6. Спеціальним градусником перевірте внутрішню температуру м'яса (повинно бути 45-65 градусів).
7. Відразу після досягнення необхідної температури перекладіть м'ясо на тарілку і подавайте до столу з відвареним рисом.