Стейк з мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Справжній делікатес, який варто спробувати. Звичайно, мармурова яловичина - продукт не з дешевих, але побалувати себе потрібно. Спробуйте, не пошкодуєте!
Приготувати соковитий стейк з мармурової яловичини можна і в домашніх умовах. Для цього помийте м'ясо, просушіть його, втирайте спеції і помажте оливковою олією. Акуратно обсмажте на гарячій сковороді по три хвилини з кожного боку, а потім доведіть до потрібної кондиції у духовці. 20 хвилин - і делікатес готовий. Дайте йому пару хвилин полежати на тарілці - так він краще просочиться власними соками, і приступайте. Смачного!
- Мармурова телятина - 1 кілограм
- Сіль, перець - За смаком
- Суміш пряних трав - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
М'ясо помийте, просушіть паперовими серветками. Рясно поперчіть.
Втирайте в м'ясо сіль і трави.
Змастіть оливковою олією.
Увімкніть духовку на максимум. Поки вона прогрівається, розігрійте на сильному вогні сковороду і викладіть на неї м'ясо.
Смажте 3 хвилини, потім переверніть.
Обсмажте з іншого боку також 3 хвилини і відправте сковороду в духовку на 5 хвилин. Потім за допомогою ножа і вилки перевірте готовність - якщо прожарка недостатня - поверніть м'ясо в духовку ще на 2-3 хвилини. Постарайтеся взяти шматки м'яса однакової товщини - так вони прожаряться однаково.