Шашлик зі свинячої лопатки
(покроковий рецепт з фото)
Класичний шашлик готують зі свинячої шийки, але я пропоную приготувати шашлик зі свинячої лопатки, він вийде смачним, соковитим, ароматним і дуже ніжним. А маринад - просто чудовий!
Шашалик з майонезно-гірчичним маринадом зі свинячої лопатки мені подобається найбільше, це той рецепт, за яким шашлик просто не може не вийти. Крім майонезу і гірчиці, обов'язково використовуйте лимонний сік, кислота, що міститься в ньому, зробить м'ясо дуже ніжним. Тому цей рецепт походить як для свинячої шийки, так і для лопатки. Спробуйте обов'язково!
- Свиняча лопатка - 1 кілограм
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Свинину порізати на невеликі шматки. Лопатку я віддаю перевагу різати не дуже крупно, так м'ясо якісніше промаринуется і швидше прожарітся.
Підготуйте маринад. У невеликій мисці змішайте майонез, гірчицю, сік половини лимона. Майонез і гірчицю можна використовувати в різних пропорціях - більше майонезу, більше гірчиці, я беру їх порівну, такий варіант мені подобається найбільше. Гірчиця під час запікання втрачає гостроту, залишаючи лише приємний аромат і ніжний смак.
Добре перемішайте маринад.
М'ясо викладіть в миску, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Потім додайте підготовлений маринад.
Гарненько все перемішайте, щоб кожен шматочок м'яса був покритий майонезно-гірчичним маринадом.
Накрийте миску з шашликом харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 4 годину. Можна залишити на ніч, тоді шашлик вийде просто чудовим.
Коли вугілля будуть готові, м'ясо ще раз перемішайте в маринаді, потім нанизати м'ясо на шампури (можна готувати на решітці) і відправте на мангал.
Смажте м'ясо до готовності. Зверніть увагу, не потрібно чекати, поки м'ясо стане дуже темним, завдяки цьому маринаду, шашлик вийде світло-золотистим і дуже апетитним.
Шашлик готовий. Смачного!