Стерлядь, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів рибки пропоную дуже смачний і досить простий рецепт стерляді, запеченої у фользі з лимоном і зеленню. Це красиве святкове блюдо, ніжна і ароматна риба тане в роті.
Це класичний рецепт стерляді, запеченої у фользі, без майонезу та інших добавок. Він обов'язково сподобається тим, хто любить справжній смак риби. Запечена цілком, вона може бути подана в якості основної страви на святковий стіл. При бажанні її можна додатково прикрасити перед подачею.
- Стерлядь - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Зелень - 10 грам
1. Для початку потрібно зайнятися рибою. Стерлядь необхідно вимити, очистити від нутрощів, луски і плавників. Ретельно промити черевце і при бажанні видалити голову.
2. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями. Рецепт приготування стерляді, запеченої у фользі, можна підлаштувати під свої смакові звички, замінивши пір'ям зеленого лука ріпчаста, наприклад.
3. Рибні страви рідко обходяться без лимона. Його потрібно ретельно вимити, злегка просушити і нарізати тонкими скибочками.
4. Очищену стерлядь посолити і поперчити за смаком, додати улюблені спеції для риби і сушені трави. Побризкати оливковою олією.
5. Аркуш фольги викласти в форму для запікання або на деко. Відправити туди приблизно половину лимона і цибулі, розподіливши за бажанням. Для аромату також можна додати пару гілочок свіжої зелені.
6. Частина лука, лимона і зелені вкласти в черевце, а час, що залишився розподілити зверху.
7. Фольгу щільно закрити, загортаючи краю, і відправити форму в попередньо розігріту духовку. Стерлядь, запечена в фользі в домашніх умовах буде готова через 30-45 хвилин, в залежності від розміру рибки. Подавати до столу її можна цілком або розділивши порційними шматочками. Цей рецепт також відмінно підходить для запікання стерляді на мангалі.