Рецепт Стерлядь, запечена цілком фото

Стерлядь, запечена цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Стерлядь
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

У мене вчора був незвичайний вечір. В гості зайшов начальник чоловіка. Треба було чимось блиснути. Вибрала безпрограшна блюдо. Хочу і вам розповісти, як приготувати стерлядь, запечену цілком.

Стерлядь - шикарна риба. Раніше її подавали тільки в багатих будинках вищого суспільства. Простій людині вона була недоступна. У наш час ціни на стерлядь теж ой як кусаються. Далеко не на кожне свято дозволиш собі таку представницьку рибу. Прихід начальника - привід розщедритися на щось вишукане і неординарне. Стерлядь стане козирем на будь-якому заході, навіть не сумнівайтеся!

  • Стерлядь - 2 кілограма
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Вино сухе біле - 50 грам
  • Маслини - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
стерлядь, запечена цілком - фото крок 1
Найголовніше - правильно обробити рибу. У неї досить потужний хребет, можна вколотися, Будьте уважні. Кладу рибу відразу в раковину. Обробити її, якщо вона ще не обробити. Гарненько промиваємо рибу зовні і зсередини, щоб не було гіркоти.
стерлядь, запечена цілком - фото крок 2
Трохи обсушити рибу. Після чого починаємо її маринувати. Нам знадобляться спеції. Від них залежатиме, який смак з'явиться у риби. Звичайно, стерлядь - риба царська. Але і її можна приготувати таким несмаком, якщо не покласти належної кількості спецій. Обов'язково я беру чорний і запашний перець горошком. Змелюють їх разом з морською сіллю. Додаю сушену зелень. Обмазую всім цим рибу. Потім розтоплюю вершкове масло. Кладу рибу на фольгу. Заливаю її вершковим маслом, намагаючись не змити спеції. Обваляйте рибу в олії кілька разів, щоб вона не була сухою.
стерлядь, запечена цілком - фото крок 3
Загортаємо стерлядь в фольгу, щоб вона не сохла і гарненько просочувалася маслом під час запікання. Сильну температуру виставляти не потрібно, риба дуже швидко готується. Ставимо рибу в духовку при 150 градусах на 10 хвилин.
стерлядь, запечена цілком - фото крок 4
Поки риба стоїть в духовці, зробимо вершковий соус. Наливаємо вершки в металеву миску, ставимо на плиту. Кладемо чайну ложечку борошна і перемішуємо. Тримаємо вершки на слабкому вогні, безперервно помішуючи їх, поки не загустеют. Після цього доливаємо біле вино і вимикаємо. Можна ще додати солі і спецій.
стерлядь, запечена цілком - фото крок 5
Через 10 хвилин дістаємо рибу. Перевертаємо. Заливаємо її соусом. Загортаємо у фольгу і тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо ви хочете, щоб риба підсушити, потримайте її довше в духовці. Можна дістати стерлядь і допекти у відкритій фользі. Подаємо відразу після приготування. Прикрашаємо нарізаним лимоном і маслинами. Смачного!

Схожі рецепти