Рецепт Стерлядь запечена фото

Стерлядь запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Стерлядь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Відмінна риба, з якою будь-яке блюдо стане неймовірно смачним і дуже красивим. Сьогодні я хочу розповісти вам, як запекти стерлядь цілком з часточками картоплею - це просто смакота.

Опис приготування:

Стерлядь відрізняється дуже м'яким і благородним смаком, і якщо ми говоримо про способи приготування цієї риби, то всі вони досить легкі, з мінімальною кількістю інгредієнтів, так як спряязикні на те, щоб підкреслити природний смак риби, а не перебити його. Я пропоную вам дуже простий рецепт стерляді запеченої з картоплею в духовці, в якому ми так само не будемо використовувати ніяких зайвих інгредієнтів, тільки те, що допоможе нам посилити чудовий смак стерляді. А ще ця риба не тільки дуже смачна, але і відмінно виглядає, якщо запікати її цілком, в такому вигляді вона стане відмінним прикрасою святкового столу і, безсумнівно, вразити ваших гостей. А оскільки рецепт приготування стерляді запеченої дуже простий, то ви легко з ним впораєтеся, так що вперед за рибкою, і приступимо до справи.

  • Стерлядь - 2 штуки (середні )
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
стерлядь запечена - фото крок 1
Потрошимо стерлядь і вирізаємо у неї зябра, вони можуть дати гіркоту. Тепер нагріваємо воду в каструльці, а коли вона закипить, поливаємо окропом рибу з усіх боків. Відскрібатися ножем дрібну луску, а велику піддягаємо і відриваємо, гарненько промиваємо стерлядь під холодною водою.
стерлядь запечена - фото крок 2
Натираємо рибу сіллю і перцем і даємо їй пару хвилин полежати. Деко застилає фольгою і викладаємо стерлядь. Картоплю нарізаємо шматочками і викладаємо навколо риби, солимо. Цибулю чистимо і ріжемо кожну головку на 4 частини, так кладемо на деко. Потім викладаємо на стерлядь нарізане скибочками вершкове масло.
стерлядь запечена - фото крок 3
Ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку на півгодини, і наша рибка готова. Викладаємо її на блюдо і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти