Рецепт Смажена стерлядь фото

Смажена стерлядь
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Риба та морепродукти, Стерлядь
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Смажена стерлядь на Русі прикрашала навіть царський стіл. Вона часто присутня на столі російського купецтва. А приготувати її зовсім не складно. Аби вдалося дістати свіжу стерлядь до свого столу.

Ось так просто і швидко я готую смажену стерлядь. В принципі, зіпсувати її просто неможливо. Навіть недосвідчена господиня може впоратися. Смажена стерлядь може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Подати цю страву можна з будь-яким гарніром, будь-яким рибним соусом. Я люблю смажену стерлядь з овочами. А до святкового столу до риби подаю біле вино або шампанське. Смачного!

  • Стерлядь - 0, 5 кілограма
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мелені сухарі - 30 грам
  • Лимонний сік - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
смажена стерлядь - фото крок 1
Свіжу стерлядь добре моєму під проточною водою. Очищаємо від плавників, слизу, плівок і зябер. Розрізаємо черевце по всій довжині і витягаємо нутрощі. Знову промиваємо водою.
смажена стерлядь - фото крок 2
Ріжемо рибу на шматочки. Збризгуємо лимонним соком. Посолити, поперчити за смаком. Змащуємо розтопленим вершковим маслом і зовсім трохи посипаємо панірувальними сухарями.
смажена стерлядь - фото крок 3
Смажимо стерлядь на рослинному маслі на сковороді до рум'яної золотистої скоринки близько 10-15 хвилин.
смажена стерлядь - фото крок 4
Перед подачею на стіл ще раз скроплюємо рибу лимонним соком. Прикрашаємо зеленню. Дуже добре поєднується з базиліком.

Схожі рецепти