Смажена стерлядь
(покроковий рецепт з фото)
Смажена стерлядь на Русі прикрашала навіть царський стіл. Вона часто присутня на столі російського купецтва. А приготувати її зовсім не складно. Аби вдалося дістати свіжу стерлядь до свого столу.
Ось так просто і швидко я готую смажену стерлядь. В принципі, зіпсувати її просто неможливо. Навіть недосвідчена господиня може впоратися. Смажена стерлядь може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Подати цю страву можна з будь-яким гарніром, будь-яким рибним соусом. Я люблю смажену стерлядь з овочами. А до святкового столу до риби подаю біле вино або шампанське. Смачного!
- Стерлядь - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 50 грам
- Мелені сухарі - 30 грам
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Свіжу стерлядь добре моєму під проточною водою. Очищаємо від плавників, слизу, плівок і зябер. Розрізаємо черевце по всій довжині і витягаємо нутрощі. Знову промиваємо водою.
Ріжемо рибу на шматочки. Збризгуємо лимонним соком. Посолити, поперчити за смаком. Змащуємо розтопленим вершковим маслом і зовсім трохи посипаємо панірувальними сухарями.
Смажимо стерлядь на рослинному маслі на сковороді до рум'яної золотистої скоринки близько 10-15 хвилин.
Перед подачею на стіл ще раз скроплюємо рибу лимонним соком. Прикрашаємо зеленню. Дуже добре поєднується з базиліком.