Рецепт Стерлядь смажена фото

Стерлядь смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Стерлядь
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ця риба не має мулисте післясмаку. Стерлядь ніжна, тане в роті. Її відразу потрібно обсмажувати, а потім гасити. Стерлядь відрізняється великим вмістом вітамінів і мінералів, корисних для організму.

Якщо ви любите юшку, стерлядь ідеально підійде для цього, але і смажена стерлядь побалує смакові рецептори будь-якого гурмана. Смажиться вона на вершковому маслі з невеликим додаванням рослинної (при бажанні) і найкраще обсмажувати рибу на сковороді з товстим дном. Після цього стерлядь потрібно згасити хвилин 20 в казані теж з невеликим додаванням води.

Отже, дивіться, як приготувати стерлядь смажену.

  • Стерлядь - 1 штук
  • Зелена цибуля - 20 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком (петрушка, кріп або інша)
стерлядь смажена - фото крок 1
1. Перед смаженням стерлядь потрібно випатрати. І дуже важливо видалити візігу. Це краще робити тупим боком ножа. Витягайте акуратно, щоб не порвати.
стерлядь смажена - фото крок 2
2. Потім обріжте плавники і хвіст, після чого ретельно промийте тушку ще раз і наріжте на порційні шматки. Сіль і спеції додайте за смаком, ретельно натираючи рибу.
стерлядь смажена - фото крок 3
3. Можна побризкати лимонним соком і залишити на 30 хвилин. Так риба краще промаринуется.
стерлядь смажена - фото крок 4
4. Смажити стерлядь краще на вершковому маслі з невеликим додаванням рослинної. Смажте на слабкому вогні з усіх боків.
стерлядь смажена - фото крок 5
5. Оскільки ця риба жирна, масла багато додавати не потрібно. Смажити стерлядь можна з жучками (у осетрових це нарости на спині). Обсмажте з усе сторін до рум'яного кольору.
стерлядь смажена - фото крок 6
6. Після обсмажування викладіть шматочки риби в казан (голову я теж обсмажуємо, вона неймовірно смачна), додайте спеції, трохи води і тушкуйте 20 хвилин.
стерлядь смажена - фото крок 7
7. Перед подачею можна збризнути лимоном і посипати зеленою цибулею і іншою зеленню за смаком. На гарнір можна приготувати картоплю цілком. Смачного!

Схожі рецепти