Рецепт Стерлядь на шампанському фото

Стерлядь на шампанському
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Стерлядь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На святковий стіл ідеальним буде рецепт приготування стерляді на шампанському в апетитному вершковому соусі. Звучить дуже смачно, чи не так? На смак це блюдо ще краще!

Опис приготування:

Стерлядь на шампанському в домашніх умовах - це по-справжньому царський блюдо. Рибка подається з соусом, а яким гарніром її доповнити - картоплею, рисом або навіть овочами - вирішувати тільки вам. Дуже смачне, апетитне і нескладне в приготуванні блюдо.

  • Стерлядь - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Перець духмяний - 2-4 штук
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Шампанське - 400 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
стерлядь на шампанському - фото крок 1
1. Для початку займіться рибкою. Її потрібно очистити від нутрощів і як слід промити. Потім ошпарьте її окропом і акуратно видаліть шкірку.
стерлядь на шампанському - фото крок 2
2. Обов'язково використовуйте за рецептом приготування стерляді на шампанському овочі : селера, цибуля-пористий, морква, зелень, часник. Усе, що зробить бульйон більш ароматним і смачним. Очистіть і вимийте всі інгредієнти, викладіть разом з рибкою в підходящу каструлю або в сотейник.
стерлядь на шампанському - фото крок 3
3. Додайте трохи солі, перцю, покладіть запашний перець, влийте шампанське. Надішліть на вогонь. Після закипання млоїте під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин.
стерлядь на шампанському - фото крок 4
4. Після акуратно перекладіть рибу в окрему ємність, а бульйон процідити через дрібне сито. Надішліть його назад в сотейник і Уваров приблизно вдвічі. Після чого відправте в сотейник вершкове масло, додайте вершки. Проваріть ще пару хвилин після закипання.
стерлядь на шампанському - фото крок 5
5. Гарячий соус вилийте зверху риби. От і все: стерлядь на шампанському в домашніх умовах готова до подачі. Неймовірно гарно, дуже ароматно і надзвичайно смачно!

Схожі рецепти