Рецепт Стерлядь на шампанському фото

Стерлядь на шампанському
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Стерлядь
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

На святковий стіл ідеальним буде рецепт приготування стерляді на шампанському в апетитному вершковому соусі. Звучить дуже смачно, чи не так? На смак це блюдо ще краще!

Стерлядь на шампанському в домашніх умовах - це по-справжньому царський блюдо. Рибка подається з соусом, а яким гарніром її доповнити - картоплею, рисом або навіть овочами - вирішувати тільки вам. Дуже смачне, апетитне і нескладне в приготуванні блюдо.

  • Стерлядь - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Перець духмяний - 2-4 штук
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Шампанське - 400 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
стерлядь на шампанському - фото крок 1
1. Для початку займіться рибкою. Її потрібно очистити від нутрощів і як слід промити. Потім ошпарьте її окропом і акуратно видаліть шкірку.
стерлядь на шампанському - фото крок 2
2. Обов'язково використовуйте за рецептом приготування стерляді на шампанському овочі : селера, цибуля-пористий, морква, зелень, часник. Усе, що зробить бульйон більш ароматним і смачним. Очистіть і вимийте всі інгредієнти, викладіть разом з рибкою в підходящу каструлю або в сотейник.
стерлядь на шампанському - фото крок 3
3. Додайте трохи солі, перцю, покладіть запашний перець, влийте шампанське. Надішліть на вогонь. Після закипання млоїте під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин.
стерлядь на шампанському - фото крок 4
4. Після акуратно перекладіть рибу в окрему ємність, а бульйон процідити через дрібне сито. Надішліть його назад в сотейник і Уваров приблизно вдвічі. Після чого відправте в сотейник вершкове масло, додайте вершки. Проваріть ще пару хвилин після закипання.
стерлядь на шампанському - фото крок 5
5. Гарячий соус вилийте зверху риби. От і все: стерлядь на шампанському в домашніх умовах готова до подачі. Неймовірно гарно, дуже ароматно і надзвичайно смачно!

Схожі рецепти