Стерлядь на шампанському
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл ідеальним буде рецепт приготування стерляді на шампанському в апетитному вершковому соусі. Звучить дуже смачно, чи не так? На смак це блюдо ще краще!
Стерлядь на шампанському в домашніх умовах - це по-справжньому царський блюдо. Рибка подається з соусом, а яким гарніром її доповнити - картоплею, рисом або навіть овочами - вирішувати тільки вам. Дуже смачне, апетитне і нескладне в приготуванні блюдо.
- Стерлядь - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Перець духмяний - 2-4 штук
- Вершки - 200 мілілітрів
- Шампанське - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку займіться рибкою. Її потрібно очистити від нутрощів і як слід промити. Потім ошпарьте її окропом і акуратно видаліть шкірку.
2. Обов'язково використовуйте за рецептом приготування стерляді на шампанському овочі : селера, цибуля-пористий, морква, зелень, часник. Усе, що зробить бульйон більш ароматним і смачним. Очистіть і вимийте всі інгредієнти, викладіть разом з рибкою в підходящу каструлю або в сотейник.
3. Додайте трохи солі, перцю, покладіть запашний перець, влийте шампанське. Надішліть на вогонь. Після закипання млоїте під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин.
4. Після акуратно перекладіть рибу в окрему ємність, а бульйон процідити через дрібне сито. Надішліть його назад в сотейник і Уваров приблизно вдвічі. Після чого відправте в сотейник вершкове масло, додайте вершки. Проваріть ще пару хвилин після закипання.
5. Гарячий соус вилийте зверху риби. От і все: стерлядь на шампанському в домашніх умовах готова до подачі. Неймовірно гарно, дуже ароматно і надзвичайно смачно!