Рецепт Стерлядь в шампанському фото

Стерлядь в шампанському
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Стерлядь
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Ювілей, Весілля
Гарячі страви

Стерлядь в шампанському - для тих, хто по-справжньому цінує вишуканий смак і незвичайні рецепти з фантазією. Давайте додамо трохи шампанського і відмінний настрій в процес приготування стерляді.

Не потрібно мати багато грошей, дорогі машини і величезний будинок, щоб відчути себе справжнім аристократом. Я пропоную вам чудовий рецепт приготування стерляді в шампанському, завдяки якому ви можете приготувати собі справжній аристократичний вечерю в кращих традиціях. Стерлядь сама по собі має дуже м'який і благородний смак, але ми не будемо на цьому зупинятися і додамо до неї невелику кількість ігристого вина - і ось наша рибка вже стає справжнім королівським стравою. Повірте, вечеря з такою стерлядкой на столі придбає абсолютно новий відтінок вишуканості, і вам навіть не доведеться йти для цього в дорогий ресторан. Ви без праці впораєтеся з цим рецептом, причому за лічені хвилини, а щоб вам було ще простіше, Зараз я розповім вам, як приготувати стерлядь в шампанському.

  • Стерлядь - 1 штука (середня)
  • Шампанське - 300-400 мілілітрів
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вершкове масло - 35-50 грам
  • Чебрець - 20 грам
  • Розмарин - 20 грам
стерлядь в шампанському - фото крок 1
Отже, для початку нам необхідно випатрати рибу, відрізати голову і хвіст. Нагріти в каструлі воду і облити тушку риби окропом, це дозволить нам без праці видалити луску. Тепер за допомогою ножа зчищають дрібні лусочки, а великі відриваємо. Коли стерлядь очищена, промиваємо її під холодною водою і розрізаємо на досить великі порційні шматки.
стерлядь в шампанському - фото крок 2
Викладаємо рибу в каструлю, додаємо чебрець і розмарин, нарізаний часточками лимон і невеликий шматочок вершкового масла. Тепер нам необхідно залити стерлядь шампанським так, щоб воно наполовину прикривало рибу. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на вогонь.
стерлядь в шампанському - фото крок 3
Коли рідина в каструлі закипить, стерлядь необхідно варити ще 15-20 хвилин. Ось такий простий, але в той же час цікавий рецепт. Смачного!

Схожі рецепти