Стерлядь в духовці цілком (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям рибних страв! Сьогодні я розповім, як приготувати стерлядь в духовці цілком. Рибка вийде дуже смачною, ароматної і ніжною. Приступимо до приготування!
Прекрасний варіант святкової страви. Якщо ви збираєтеся приготувати стерлядь на святковий стіл, її можна красиво прикрасити за допомогою майонезу і овочів. Риба вийде дуже ароматною завдяки суміші прованських трав, які використовуються в цьому рецепті. Дерзайте!
- Стерлядь - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком (суміш прованських трав )
Починаємо приготування з того, що гарненько промиваємо рибку і видаляємо нутрощі. Також не забуваємо очистити луску.
Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
З лимоном чинимо так само.
Рибку гарненько натираємо сіллю і перцем з усіх боків. Всередину черевця укладаємо трави, а поверхня гарненько змащуємо оливковою олією.
На деко укладаємо лист фольги, на який викладаємо цибулю, лимон і трави. Зверху кладемо рибу, вкутуємо її в фольгу. Відправляємо стерлядь в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 40 хвилин. Блюдо готово, смачного!