Стегно індички з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Індичка з овочами хороша в будь-якому вигляді, але запечена в духовці - вона подвійно смачніше! соковите, але нежирне м'ясо і ароматні овочі - це чудове блюдо для всієї родини. Дивіться рецепт вже зараз!
Головна особливість цієї страви в тому, що ми готуємо овочі і стегно окремо, а не разом. Для приготування стегна індички з овочами ви можете взяти ваші улюблені овочі (я ось морквину не люблю особливо, тому і не додаю). Овочі готуються за часом так само, як і індичка, але якщо вони раніше будуть готові, не біда: просто дістаньте їх, а фольгу не знімайте, щоб не охолонули.
- Стегна індички - 1-2 штук
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Морська сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 1 кілограм
- Кабачок - 1 штука
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Печериці - 10 штук
- Часник - 1 штука
Картоплю почистіть і поріжте кубиками.
Цибуля поріжте півкільцями. Форму для запікання змастіть злегка маслом, викладіть в неї цибулю.
Поріжте досить крупно гриби, кубиками поріжте кабачок і баклажан. Перець болгарський можете порізати соломкою. Всі овочі перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Складіть в форму до цибулі. Затягніть форму фольгою.
Стегно індички промийте гарненько і витріть насухо. Зробіть надрізи, вставте в них зубчики часнику. Натріть стегно прованськими травами, сіль і poperčite. Укутайте в два шари фольги, змастіть її попередньо маслом, щоб м'ясо не пригоріло і не прилипло.
Зробіть фольгу у вигляді човника або кишені: суть в тому, щоб жир, який буде утворюватися, не витікав.
Зробіть фольгу у вигляді човника або кишені: суть в тому, щоб жир, який буде утворюватися, не витікав.
Розігрійте духовку до 200 градусів, Відведіть туди і овочі, і стегно.
Випікайте хвилин 40-45. Можете випікати на одному рівні, тільки індичку глибше поставте в духовку.
Готове стегно індички з овочами подавайте прямо з печі. Смачного!
Випікайте хвилин 40-45. Можете випікати на одному рівні, тільки індичку глибше поставте в духовку.
Готове стегно індички з овочами подавайте прямо з печі. Смачного!