Стегно індички в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
На відміну від курячих стегон, індичі стегна набагато більше за розміром, тому навіть одним можна непогано насититися. Розповім, як приготувати стегно індички в рукаві, подаю його зі спаржею.
Індичі стегна можна нафарширувати сиром, сухофруктами, зеленню і іншим, а можна приготувати цілком без начинки. Стегна запікаю за допомогою кулінарного рукава, він зберігає всі соки всередині. За пару хвилин до готовності відкриваю рукав, щоб підрум'янилася скоринка. Якщо готуєте для дітей, то шкурку краще зняти, адже в ній максимальний вміст холестерину.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Стегна індичі - 2 штуки (скелет )
- Sparzha - 1 пучок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лимон - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком (чорний мелений перець, паприка)
1. У миску кладу розм'якшене вершкове масло, додаю сіль, чорний перець, паприка (можна будь-які спеції на вибір), збиваю віночком, додаю лимонний сік і перемішую.
2. Індичі стегна гарненько мою і витираю серветками. Отриману раніше масляну масу руками заштовхують під шкіру індички. Посипаю стегна сіллю і перцем. Розміщую стегна в рукав для запікання і оговтується в розігріту до 220 градусів духовку, випікаю 35-40 хвилин.
3. Сковороду розігріваю з оливковою олією. Зачищаю і мою спаржу, викладаю її на сковороду, солю і перчу. Готую періодично перевертаю 10-15 хвилин, додаю цедру лимона і в самому кінці поливаю соком половинки лимона.
4. За пару хвилин до закінчення запікання м'яса, розрізаю рукав і знову відправляю індичку в духовку, щоб підрум'янилася скоринка. Подаю готове м'ясо зі спаржею, смачного!