Ставрида чорноморська в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Проста і нехитра рибка-ставридка дуже проста в приготуванні, і багато господинь часто її використовують для того, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню. Покажу і я свій рецепт цієї рибки.
Хочу поділитися з вами відмінним рецептом, як приготувати ставриду чорноморську в духовці. Ця рибка відмінно поєднується з лимонним соком., дуже ароматна, в ній мало кісток. Якщо ви використовуєте будь-яку приправу для риби, то таке поєднання зробить ваше блюдо просто неповторним. Подавати ставриду можна зі свіжими овочами, оливками і маслинами.
- Ставрида свіжа - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Приправа для риби - 2 чайних ложки
- Перець лимонний - 0, 5 чайних ложки
- Сіль морська - За смаком
1
Рибу добре очистіть, видаліть голову і нутрощі, промийте.
2
Викладіть рибу в ємність і посипте приправою для риби і лимонним перцем. Видавіть в рибку сік з половинки лимона. Обережно посоліть.
3
Полийте рослинним маслом, перемішайте і залиште просочуватися на 20 хвилин.
4
Коли рибка промаринуется, викладайте її на деко, встелений папером для випічки.
5
Запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 30 хвилин.
6
Перекладіть рибку на блюдо сервіровки і прикрасьте часточками лимона. Смачного!