Барабулька чорноморська
(покроковий рецепт з фото)
Барабулька - це невелика рибка, що водиться в Чорному морі. Незважаючи на комічне назву, яке багатьох насмішить, вона дуже смачна. Розповідаю вам, як приготувати барабульку чорноморську.
Маленька та молодецькі! Саме так можна сказати про цю невелику, але дуже смачною рибці. Готувати її можна в духовці, на сковороді або на грилі. Сьогодні пожарим на сковороді. На одній стороні готуйте 2-3 хвилини, потім відразу переверніть. Обсмажуйте рибку в паніровці або без неї.
- Барабулька - 0, 6 кілограма
- Борошно - 60 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Разморозьте заздалегідь рибку, очистіть її від луски. Розріжте по черевця і видаліть всі нутрощі.
2
Гарненько промийте рибку зовні і всередині, видаліть зябра з плавниками, але залиште голову з хвостом.
3
Перекладіть рибку в миску і посипте сіллю, меленим перцем, полийте лимонним соком і перемішайте, залиште на деякий час.
4
Розігрійте гарненько сковороду з соняшниковою олією, потім кожну барабульку з двох сторін умочіть в борошно.
5
Викладіть її на розігріту поверхню і обсмажуйте 2 хвилини, потім переверніть і готуйте ще пару хвилин.
6
Перекладіть рибку на тарілку і відразу подавайте до столу. Смачного!