Рецепт Барабулька чорноморська фото

Барабулька чорноморська
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Барабулька - це невелика рибка, що водиться в Чорному морі. Незважаючи на комічне назву, яке багатьох насмішить, вона дуже смачна. Розповідаю вам, як приготувати барабульку чорноморську.

Опис приготування:

Маленька та молодецькі! Саме так можна сказати про цю невелику, але дуже смачною рибці. Готувати її можна в духовці, на сковороді або на грилі. Сьогодні пожарим на сковороді. На одній стороні готуйте 2-3 хвилини, потім відразу переверніть. Обсмажуйте рибку в паніровці або без неї.

  • Барабулька - 0, 6 кілограма
  • Борошно - 60 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Разморозьте заздалегідь рибку, очистіть її від луски. Розріжте по черевця і видаліть всі нутрощі.
2
Гарненько промийте рибку зовні і всередині, видаліть зябра з плавниками, але залиште голову з хвостом.
3
Перекладіть рибку в миску і посипте сіллю, меленим перцем, полийте лимонним соком і перемішайте, залиште на деякий час.
4
Розігрійте гарненько сковороду з соняшниковою олією, потім кожну барабульку з двох сторін умочіть в борошно.
5
Викладіть її на розігріту поверхню і обсмажуйте 2 хвилини, потім переверніть і готуйте ще пару хвилин.
6
Перекладіть рибку на тарілку і відразу подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти