Барабулька смажена
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете побалувати себе смачним і простим стравою, пропоную вам класний варіант, як приготувати барабульку, смажену в легкій паніровці. Це дивовижне блюдо, яке варто спробувати.
На мій погляд, барабулька, смажена в домашніх умовах - дуже недооцінене блюдо. Насправді рибка неймовірно смачна і може змагатися з більш великими. Якщо вам вдалося роздобути цю рибу, то дуже рекомендую спробувати приготувати її за моїм рецептом.
- Барабулька - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Борошно - 100-150 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. З підготовчим процесом все більш-менш зрозуміло: вимийте, очистіть від нутрощів рибу, трохи обсушити її. Підсолити за смаком. Можна додати також спеції, але барабулька, смажена в домашніх умовах, хороша і без них.
2. Налийте на сковороду олію і поставте на вогонь. Можна використовувати глибокий сотейник, наприклад, щоб обсмажити рибку у фритюрі. У невелику мисочку всипте борошно і обваляйте в ній рибу з усіх боків.
3. Викладіть в гаряче масло, смажте на середньому вогні.
4. Коли з одного боку рибка підрум'янилася досить, акуратно переверніть її і обсмажте з другої сторони.
5. Ось і весь секрет, як приготувати барабульку смажену швидко і смачно. Після викладіть її на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла перед подачею.
Подавати до столу рибку можна з гарніром, овочами або в якості закуски до пива.
Подавати до столу рибку можна з гарніром, овочами або в якості закуски до пива.