Барабулька в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю рибу готувати і їсти. Постійно шукаю щось новеньке і цікаве. Ось, спробувала приготувати барабульку в фользі, запечену в духовці. Вийшло дуже смачно і ніжно.
Після запікання риба виходить красива і ароматна. Її із задоволенням їдять навіть діти. До того ж барабулька відноситься до низькокалорійним продуктам і може використовуватися в меню бажаючих схуднути. У ній безліч вітамінів і мікроелементів, необхідних для здорового харчування, і високий вміст риб'ячого жиру. Давайте подивимося, як приготувати барабульку в духовці.
- Барабулька - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець, спеції для риби - За смаком
- Зелень, листя салату - За смаком
1
Почистіть рибку і відріжте їй голову.
2
Приправте тушки сіллю, перцем і спеціями. Дайте постояти 10 - 15 хвилин, щоб промаринувалося.
3
Поріжте лимон кружальцями і полийте тушки по обидва боки лимонним соком.
4
Шматочки лимона покладіть поруч з тушками барабульки і загорніть кожну з них окремо у фольгу. Дуже щільно, щоб не було отворів.
5
Запікайте на деку в духовці, розігрітій до 180 градусів, 35-40 хвилин.
6
Викладіть на блюдо сервіровки листя салату, зверху красиво укладіть рибу і прикрасьте кропом. Смачного!