Ставрида смажена
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна рибка - Stavrida. Пропоную вам посмажити ставриду. Це дешево, швидко і смачно.
Ви не знаєте, як приготувати ставриду смажену? Не біда, рецепт приготування ставриди смаженої дуже простий, і я поділюся їм з вами. Риба ця в основному невелика, і смажиться буде швидко. Головне - добре почистити рибу і при смаженні стежити, щоб не горіла борошно. А в іншому сподіваюся, що рецепт страви з фото допоможе вам. На гарнір до такої рибку в обід можна приготувати і рис, і картоплю, а на вечерю подати салат зі свіжих овочів. Смачної вам рибки!
- Stavrida - 1-1, 5 кілограма
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Рослинна олія для смаження - 150 мілілітрів
Рибку необхідно почистити і випатрати. Потім її промиваємо і посипаємо сіллю. Ми залишаємо хвилин на 20-30, нехай Просолов.
Поки риба лежала з сіллю, сіль розчинилася і вийшов розсіл. Перемішаємо рибку в цьому розсолі. Ставимо на вогонь сковорідок з маслом, порожній нагрівається. Насипаємо борошно на дошку або в тарілку і обвалюють кожну рибку в борошні.
Сковорода з маслом нагрілася, викладаємо на неї рибу і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох сторін.
Обсмажену рибу викладаємо на паперовий рушник або серветку - нехай піде зайве масло.