Ставрида запечена
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Stavrida - дуже смачна рибка, готувати з неї - одне задоволення. Сьогодні пропоную подивитися рецепт ставриди запеченої. Це, мабуть, найпростіший спосіб її приготування.
Опис приготування:
Таку рибку дуже часто готують на Чорноморському узбережжі. Рецепт приготування запеченої ставриди дуже простий, але рибка виходить дивовижної. Якщо риби у вас багато - ніякого гарніру до неї не потрібно. Подавайте її до столу з лимоном і оливками. Можна зі свіжими овочами. Смачного!
- Stavrida - 1, 5-2 кілограма
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Спеції для риби - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Лимон - 1 штука
Рибу миємо, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Потім посипаємо сіллю і спеціями і скроплюємо соком половинки лимона.
Застеляємо деко пергаментом і змащуємо його олією. Викладаємо підготовлену рибу. Посипаємо подрібненим розмарином.
Ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 25.