Рецепт Ставрида запечена фото

Ставрида запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Stavrida - дуже смачна рибка, готувати з неї - одне задоволення. Сьогодні пропоную подивитися рецепт ставриди запеченої. Це, мабуть, найпростіший спосіб її приготування.

Опис приготування:

Таку рибку дуже часто готують на Чорноморському узбережжі. Рецепт приготування запеченої ставриди дуже простий, але рибка виходить дивовижної. Якщо риби у вас багато - ніякого гарніру до неї не потрібно. Подавайте її до столу з лимоном і оливками. Можна зі свіжими овочами. Смачного!

  • Stavrida - 1, 5-2 кілограма
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Спеції для риби - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Лимон - 1 штука
ставрида запечена - фото крок 1
Рибу миємо, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Потім посипаємо сіллю і спеціями і скроплюємо соком половинки лимона.
ставрида запечена - фото крок 2
Застеляємо деко пергаментом і змащуємо його олією. Викладаємо підготовлену рибу. Посипаємо подрібненим розмарином.
ставрида запечена - фото крок 3
Ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 25.

Схожі рецепти