Ставрида запечена
(покроковий рецепт з фото)
Stavrida - дуже смачна рибка, готувати з неї - одне задоволення. Сьогодні пропоную подивитися рецепт ставриди запеченої. Це, мабуть, найпростіший спосіб її приготування.
Таку рибку дуже часто готують на Чорноморському узбережжі. Рецепт приготування запеченої ставриди дуже простий, але рибка виходить дивовижної. Якщо риби у вас багато - ніякого гарніру до неї не потрібно. Подавайте її до столу з лимоном і оливками. Можна зі свіжими овочами. Смачного!
- Stavrida - 1, 5-2 кілограма
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Спеції для риби - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Лимон - 1 штука
Рибу миємо, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Потім посипаємо сіллю і спеціями і скроплюємо соком половинки лимона.
Застеляємо деко пергаментом і змащуємо його олією. Викладаємо підготовлену рибу. Посипаємо подрібненим розмарином.
Ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 25.