Рецепт Ставрида запечена фото

Ставрида запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Stavrida - дуже смачна рибка, готувати з неї - одне задоволення. Сьогодні пропоную подивитися рецепт ставриди запеченої. Це, мабуть, найпростіший спосіб її приготування.

Таку рибку дуже часто готують на Чорноморському узбережжі. Рецепт приготування запеченої ставриди дуже простий, але рибка виходить дивовижної. Якщо риби у вас багато - ніякого гарніру до неї не потрібно. Подавайте її до столу з лимоном і оливками. Можна зі свіжими овочами. Смачного!

  • Stavrida - 1, 5-2 кілограма
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Спеції для риби - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Лимон - 1 штука
ставрида запечена - фото крок 1
Рибу миємо, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Потім посипаємо сіллю і спеціями і скроплюємо соком половинки лимона.
ставрида запечена - фото крок 2
Застеляємо деко пергаментом і змащуємо його олією. Викладаємо підготовлену рибу. Посипаємо подрібненим розмарином.
ставрида запечена - фото крок 3
Ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 25.

Схожі рецепти