Станція суп
(покроковий рецепт з фото)
Суп - Найпопулярніша страва, яке відносять до болгарської, молдавської, сербської та іншим кухням. Воно являє собою наваристий суп, зазвичай на баранині. А рецепт я описала нижче.
Хоча в складі багато інгредієнтів, але всі вони доступні. Завдяки такому поєднанню смак виходить багатогранним з кислинкою і солодкої ноткою. Тепер я пропоную вам подивитися то, як приготувати гара чорба. Текстура виходить густий за рахунок заправки.
- Баранина, м'якоть - 350 грам
- Ріпчаста цибуля - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Помідор - 150 грам
- Селера, корінь - 100 грам
- Борошно пшеничне - 40 грам
- Крем - 150 грам
- Петрушка - 10 грам
- Вода - 1 літр
- Курячий жовток - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Червоний мелений перець - 0, 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Баранину промийте, обсушити і наріжте середніми шматочками.
Селера, цибулю і моркву почистіть, а потім наріжте соломкою.
Помідори обшпарте окропом, зробивши надрізи на шкірці хрестом. Потім очистіть плоди і наріжте їх дрібними кубиками.
В казані розігрійте масло. Обсмажте на ньому 2 шматочка м'яса разом з цибулею до м'якості.
Потім викладіть решту м'ясо. Смажте інгредієнти разом до рум'яного кольору.
Потім в казан додайте селеру і моркву. Гасіть інгредієнти, помішуючи, до випаровування рідини.
Після цього всипте борошно, лавровий лист, сіль, помідори і перець. Все перемішайте.
Тепер влийте воду. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь. Варіть блюдо до готовності баранини.
У цей час зробіть заправку, змішавши жовток з соком лимона і сметаною.
Коли чорба буде готова, дайте їй охолонути 10 хвилин. Після влийте заправку і відразу перемішайте. Все готово! Смачного!