Справжній пломбір
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить морозиво? Це улюблені ласощі не тільки дітей, але і багатьох дорослих. Замість магазинного краще зробити його самостійно. Розповідаю, як приготувати справжній пломбір.
Сьогодні в магазинах можна знайти безліч різновидів цього улюблених ласощів: біле, шоколадне, фруктове, з добавками і багато іншого. Я пропоную зробити справжній пломбір, смак якого пам'ятають ще наші бабусі і мами. Домашнє морозиво буде набагато жирніше магазинного, з більш кремовою консистенцією.
- Вершки - 250 мілілітрів(33% жирності)
- Вершки - 150 мілілітрів(10% жирності)
- Жовток - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
- Чорний шоколад - 50 грам
1. У каструлю наливаєте вершки (10% жирності) і відправляєте її на слабкий вогонь, маса не повинна закипіти.
2. Білки відділяєте від жовтків, використовуйте тільки жовтки. Збиваєте їх міксером до білого, потім додаєте порційно цукор і ваніль, збиваєте кілька хвилин.
3. Добре підігріті вершки знімаєте з вогню, вливаєте збиті яйця і весь час перемішують, щоб жовтки не згорнулися.
4. Візьміть каструлю більше по діаметру і налийте трохи води, зробіть парову баню (ставте в неї ємність з кремом) і відправте її на слабкий вогонь, готуйте до утворення густої маси.
5. Вершки (33% жирності) і чашу міксера відправляєте в холодильник на 10 хвилин. Тим часом вміст каструлі на вогні періодично помішує. Коли маса стала густий, забираєте її з вогню. У велику миску наливаєте холодну воду і додає лід, остуджуєте в холодній воді крем (10-15 хвилин).
6. Дістаєте з холодильника охолоджені вершки і чашу міксера, переливає в неї вершки і гарненько збиваєте, потім порційно переливає вершки в крем, кожен раз перемішуєте.
7. Отриману масу ставите на лід, закриваєте кришкою і відправляєте в морозильну камеру на 7-8 годин, щогодини дістаєте і перемішують масу лопаткою.
8. Чорний шоколад розтоплює в мікрохвильовій печі. Готове морозиво подаєте кульками або у вафельному стаканчику, а потім поливаєте шоколадом, смачного!