Полуничний пломбір
(покроковий рецепт з фото)
У сезон полуниці просто необхідно спробувати морозиво з цими свіжими, солодкими і ароматними ягодами. Смак виходить просто чарівний! Передати його словами я не можу, на жаль.
Морозиво люблять і діти, і дорослі, а від смачного, приготованого своїми руками домашнього морозива, напевно, не відязикаться ніхто, особливо в жаркий літній день. Домашні полуничним морозивом - це ідеальний десерт, який врятує вас від спеки! Готується дане морозиво до непристойності просто, але, незважаючи на мінімум продуктів і зусиль по його приготуванню, воно подарує вам максимум насолоди смаком. Смачного!
- Полуниця - 0, 5 кілограма
- Жовток - 9 штук
1. У середню каструлю відправте легкі вершки, змішайте їх з двома чашками цукру. Ставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, максимально розігрійте суміш, але не кип'ятіть.
2. Окремо збийте жовтки до моменту, поки вони посветлеют, протягом 2х хвилин. Після чого, не перестаючи помішувати вершки з цукром, тонкою цівкою введіть жовтки. Після цього зменшіть вогонь і помішуйте суміш до загустіння, 2-4 хвилини.
3. Коли маса загусне, процідіть її через дрібне сито в чисту і суху ємність. Після чого відправте в суміш жирні вершки і відставте.
4. Поки остигає вершкова суміш, подрібніть за допомогою блендера полуницю з 2-ма столовими ложками цукру.
5. Налийте пюре з полуниці в суміш охолодженого заварного крему і перемішайте.
6. Залиште морозиво до повного охолодження, після помістіть в контейнер і відправте в морозильну камеру на 4 годину.