Рецепт Домашнє морозиво пломбір фото

Домашнє морозиво пломбір
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти
На вечерю , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Любов до холодного ласощів починається в дитинстві і триває, мабуть, все життя. Пропоную взяти на замітку рецепт приготування домашнього морозива пломбір, такого ж смачного, як в дитинстві.

Опис приготування:

Варіантів, як зробити домашнє морозиво пломбір існує кілька. Залежно від рецепта, консистенція і смак ласощі можуть трохи відрізнятися. В даному випадку це дійсно натуральне морозиво, яке припаде до смаку всім.

  • Яйце - 4 штуки (знадобляться тільки жовтки)
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершки - 350 мілілітрів
  • Паличка ванілі - 1 штука
домашнє морозиво пломбір - фото крок 1
1. Запах справжнього пломбіру насичено ванільний. Щоб домогтися такого аромату, в рецепт приготування домашнього морозива пломбір потрібно використовувати тільки паличку ванілі. Вона повинна бути свіжою. Її потрібно акуратно надрізати і ножем вискабліть ваніль.
домашнє морозиво пломбір - фото крок 2
2. Молоко налити в невелику каструлю і додати в нього ваніль. Надіслати на вогонь і довести до кипіння. Молоко повинно бути свіжим і якісним, щоб не зіпсувати смак десерту.
домашнє морозиво пломбір - фото крок 3
3. Жовтки акуратно відокремити і відправити в глибоку миску. Додати цукор. Його кількість може варіюватися і залежить від ваших смакових уподобань. Додати в цей простий рецепт домашнього морозива пломбір можна від 85 до 110 грам. Розтерти цукор з жовтками до однорідності.
домашнє морозиво пломбір - фото крок 4
4. Влити молоко до жовтків, збиваючи масу. Надіслати на водяну баню і прогріти, постійно помішуючи. Доводити до кипіння не потрібно. Остудити трохи і відправити в холодильник. Тим часом збити вершки до щільних піків і з'єднати з постигла масою. Акуратно перемішати і викласти в пластиковий контейнер.
домашнє морозиво пломбір - фото крок 5
5. Надіслати морозиво в морозилку на 4 годину. Кожен 30-40 хвилин потрібно діставати контейнер і збивати масу, щоб не утворилися кристалики льоду. Морозиво вийде ніжним, м'яким і дуже смачним.

Схожі рецепти