Домашнє морозиво пломбір
(покроковий рецепт з фото)
Любов до холодного ласощів починається в дитинстві і триває, мабуть, все життя. Пропоную взяти на замітку рецепт приготування домашнього морозива пломбір, такого ж смачного, як в дитинстві.
Варіантів, як зробити домашнє морозиво пломбір існує кілька. Залежно від рецепта, консистенція і смак ласощі можуть трохи відрізнятися. В даному випадку це дійсно натуральне морозиво, яке припаде до смаку всім.
- Яйце - 4 штуки (знадобляться тільки жовтки)
- Цукор - 0.5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершки - 350 мілілітрів
- Паличка ванілі - 1 штука
1. Запах справжнього пломбіру насичено ванільний. Щоб домогтися такого аромату, в рецепт приготування домашнього морозива пломбір потрібно використовувати тільки паличку ванілі. Вона повинна бути свіжою. Її потрібно акуратно надрізати і ножем вискабліть ваніль.
2. Молоко налити в невелику каструлю і додати в нього ваніль. Надіслати на вогонь і довести до кипіння. Молоко повинно бути свіжим і якісним, щоб не зіпсувати смак десерту.
3. Жовтки акуратно відокремити і відправити в глибоку миску. Додати цукор. Його кількість може варіюватися і залежить від ваших смакових уподобань. Додати в цей простий рецепт домашнього морозива пломбір можна від 85 до 110 грам. Розтерти цукор з жовтками до однорідності.
4. Влити молоко до жовтків, збиваючи масу. Надіслати на водяну баню і прогріти, постійно помішуючи. Доводити до кипіння не потрібно. Остудити трохи і відправити в холодильник. Тим часом збити вершки до щільних піків і з'єднати з постигла масою. Акуратно перемішати і викласти в пластиковий контейнер.
5. Надіслати морозиво в морозилку на 4 годину. Кожен 30-40 хвилин потрібно діставати контейнер і збивати масу, щоб не утворилися кристалики льоду. Морозиво вийде ніжним, м'яким і дуже смачним.