Морозиво (пломбір)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви величезний любитель пломбіру і завжди мріяли навчитися готувати його будинку, то цей рецепт саме для вас. Уважно прочитайте, як приготувати морозиво (пломбір) будинки, і насолоджуйтеся.
Пам'ять про пломбірі часів Радянського Союзу не дає спокою нікому, адже в даний час складно знайти хорошого виробника морозива. Для того щоб повернути смак з дитинства, морозиво пломбір можна приготувати в домашніх умовах. Для цього необхідно слідувати інструкціям рецепта, і тоді у вас обов'язково вийде морозиво, як в Радянському Союзі. Прикрашати готове морозиво можна листям м'яти, свіжими фруктами, какао і шоколадом. Також можна поливати його різними топінгами. Ви безсумнівно будете приємно здивовані результатом!
- Цукор - 2 склянки
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Яєчні жовтки - 5 штук
1
Для того щоб приготувати морозиво (пломбір) в домашніх умовах, необхідно почати з молока. Його потрібно підігріти. Як тільки молоко стане теплим, опускаємо туди вершкове масло. Доводимо суміш до кипіння.
2
В окремому посуді змішуємо цукор, крохмаль і жовтки, ретельно все розтираємо до отримання однорідної маси.
3
Додаємо в яєчно-цукрову масу трохи молока, поки не отримаємо консистенцію крему.
4
Коли молоко закипить, в нього необхідно буде влити яєчну суміш тонкою цівкою, постійно помішуючи. Даємо суміші закипіти.
Після цього знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду. Створюємо так званий ефект крижаний лазні. Під впливом температур суміш швидко охолоне. Протягом охолодження масу необхідно постійно помішувати.
Після цього знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду. Створюємо так званий ефект крижаний лазні. Під впливом температур суміш швидко охолоне. Протягом охолодження масу необхідно постійно помішувати.
5
Як тільки морозиво охолоне, розливаємо його в форми і прибираємо в морозилку.
6
Морозиво пломбір готове, смачного!