Рецепт Морозиво (пломбір) фото

Морозиво (пломбір)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Яйця, Молоко
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Десерти, Морозиво

Якщо ви величезний любитель пломбіру і завжди мріяли навчитися готувати його будинку, то цей рецепт саме для вас. Уважно прочитайте, як приготувати морозиво (пломбір) будинки, і насолоджуйтеся.

Пам'ять про пломбірі часів Радянського Союзу не дає спокою нікому, адже в даний час складно знайти хорошого виробника морозива. Для того щоб повернути смак з дитинства, морозиво пломбір можна приготувати в домашніх умовах. Для цього необхідно слідувати інструкціям рецепта, і тоді у вас обов'язково вийде морозиво, як в Радянському Союзі. Прикрашати готове морозиво можна листям м'яти, свіжими фруктами, какао і шоколадом. Також можна поливати його різними топінгами. Ви безсумнівно будете приємно здивовані результатом!

  • Цукор - 2 склянки
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Яєчні жовтки - 5 штук
1
Для того щоб приготувати морозиво (пломбір) в домашніх умовах, необхідно почати з молока. Його потрібно підігріти. Як тільки молоко стане теплим, опускаємо туди вершкове масло. Доводимо суміш до кипіння.
2
В окремому посуді змішуємо цукор, крохмаль і жовтки, ретельно все розтираємо до отримання однорідної маси.
3
Додаємо в яєчно-цукрову масу трохи молока, поки не отримаємо консистенцію крему.
4
Коли молоко закипить, в нього необхідно буде влити яєчну суміш тонкою цівкою, постійно помішуючи. Даємо суміші закипіти.
Після цього знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду. Створюємо так званий ефект крижаний лазні. Під впливом температур суміш швидко охолоне. Протягом охолодження масу необхідно постійно помішувати.
5
Як тільки морозиво охолоне, розливаємо його в форми і прибираємо в морозилку.
6
Морозиво пломбір готове, смачного!

Схожі рецепти