Домашній пломбір
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить в жарку пору купити собі морозива, щоб охолодитися. Цей десерт має так багато варіацій, смаків, подач, що кожен любитель солодкого знайде саме свій, найулюбленіший. Готуємо вдома!
Ми сьогодні розглянемо самий класичний рецепт, але з додаванням фруктового пюре в якості наповнювача. Він буде про те, як приготувати домашній пломбір з персиком. Вершковий і ніжний десерт підійде в якості основи для багатьох смачних страв. До такого морозива ви можете додати будь-який солодкий соус.
- Вершки 13% - 3 склянки
- Вершки 33% - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Жовтки - 8 штук
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Персики - 2 склянки (повинен вийти 1 стакан пюре з персика (свіжого або консервованого))
Відразу скажу, що ця порція дуже велика. Якщо стільки не потрібно, зменшуйте кількість інгредієнтів пропорційно. Отже, спершу в блендері робимо пюре з персика.
Нагріваємо нежирні вершки, але не кип'ятимо. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до пишної піни. Вливаємо туди гарячі вершки, збиваємо. Тепер цю масу гріємо на плиті до появи дрібних бульбашок, але не кип'ятимо. Відправляємо все знову в міксер, збиваємо. Потім виливаємо масу в ємності і, як охолоне, відправляємо в морозилку на 8 годин.
Після масу знову викладіть в міксер, збивайте хвилин 15 на мінімальній швидкості. Потім потроху починайте вводити персикове пюре, не перестаючи повільно збивати. Доведіть масу до однорідності.
Майже все готово. Перелийте масу в контейнери, накрийте кришками і відправляйте в холодильник ще на 8 годин. Після цього можете пригощатися.