Домашній пломбір
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 17 г. 0 хв.
Хто не любить в жарку пору купити собі морозива, щоб охолодитися. Цей десерт має так багато варіацій, смаків, подач, що кожен любитель солодкого знайде саме свій, найулюбленіший. Готуємо вдома!
Опис приготування:
Ми сьогодні розглянемо самий класичний рецепт, але з додаванням фруктового пюре в якості наповнювача. Він буде про те, як приготувати домашній пломбір з персиком. Вершковий і ніжний десерт підійде в якості основи для багатьох смачних страв. До такого морозива ви можете додати будь-який солодкий соус.
- Вершки 13% - 3 склянки
- Вершки 33% - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Жовтки - 8 штук
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Персики - 2 склянки (повинен вийти 1 стакан пюре з персика (свіжого або консервованого))
Відразу скажу, що ця порція дуже велика. Якщо стільки не потрібно, зменшуйте кількість інгредієнтів пропорційно. Отже, спершу в блендері робимо пюре з персика.
Нагріваємо нежирні вершки, але не кип'ятимо. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до пишної піни. Вливаємо туди гарячі вершки, збиваємо. Тепер цю масу гріємо на плиті до появи дрібних бульбашок, але не кип'ятимо. Відправляємо все знову в міксер, збиваємо. Потім виливаємо масу в ємності і, як охолоне, відправляємо в морозилку на 8 годин.
Після масу знову викладіть в міксер, збивайте хвилин 15 на мінімальній швидкості. Потім потроху починайте вводити персикове пюре, не перестаючи повільно збивати. Доведіть масу до однорідності.
Майже все готово. Перелийте масу в контейнери, накрийте кришками і відправляйте в холодильник ще на 8 годин. Після цього можете пригощатися.