Рецепт Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці) фото

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Фрукти, Часник, Слива
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Соуси, Ткемалі

Кавказька кухня подарувала нам багато рецептів гострих приправ. Напевно, я поділюся з вами однією з найвідоміших. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати соус "ткемалі" в мультиварці. Відмінне доповнення!

Традиційний соус грузинської кухні готується на основі слив. Обов'язково додається м'ята, але вона береться не просте, а сорти омбало. На жаль, її неможливо дістати в наших широтах, тому я використовувала звичайну. Буває ткемалі різних видів, але сьогодні зробимо жовту з кінзою і базиліком.

  • Жовта слива - 500 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Свіжа кінза - 0, 5 пучка
  • Свіжий базилік - 0, 5 пучка
  • М'ята - 50 грам
  • Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Червоний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
соус
Зливи помийте і приберіть в чашу для мультиварки, залийте водою так, щоб та їх накрила. Готуйте під кришкою в режимі "суп" 7 хвилин.
соус
Як тільки шкірочка на сливах полопаються, приберіть їх в друшляк, щоб стекла рідина. Останню не виливайте. Фрукти повинні охолонути.
соус
Зелень помийте, обсушити і наріжте. Надішліть її в блендер разом з подрібненим часником і спеціями. З слив дістаньте кісточки, надішліть фрукти туди ж разом з 0, 5 склянки відвару від них. Збийте до однорідної маси.
соус
Су сіль, влийте в чашу для мультиварки і готуйте в режимі "суп" 3 хвилини, помішуючи. Ткемалі можна відразу подавати, а можна прибрати в банки під кришку і зберігати в холодильнику.

Схожі рецепти