Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
(покроковий рецепт з фото)
Кавказька кухня подарувала нам багато рецептів гострих приправ. Напевно, я поділюся з вами однією з найвідоміших. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати соус "ткемалі" в мультиварці. Відмінне доповнення!
Традиційний соус грузинської кухні готується на основі слив. Обов'язково додається м'ята, але вона береться не просте, а сорти омбало. На жаль, її неможливо дістати в наших широтах, тому я використовувала звичайну. Буває ткемалі різних видів, але сьогодні зробимо жовту з кінзою і базиліком.
- Жовта слива - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Свіжа кінза - 0, 5 пучка
- Свіжий базилік - 0, 5 пучка
- М'ята - 50 грам
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Червоний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
Зливи помийте і приберіть в чашу для мультиварки, залийте водою так, щоб та їх накрила. Готуйте під кришкою в режимі "суп" 7 хвилин.
Як тільки шкірочка на сливах полопаються, приберіть їх в друшляк, щоб стекла рідина. Останню не виливайте. Фрукти повинні охолонути.
Зелень помийте, обсушити і наріжте. Надішліть її в блендер разом з подрібненим часником і спеціями. З слив дістаньте кісточки, надішліть фрукти туди ж разом з 0, 5 склянки відвару від них. Збийте до однорідної маси.
Су сіль, влийте в чашу для мультиварки і готуйте в режимі "суп" 3 хвилини, помішуючи. Ткемалі можна відразу подавати, а можна прибрати в банки під кришку і зберігати в холодильнику.