Рецепт Соус Хойсін фото

Соус Хойсін
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Соуси, До м'яса

Хойсін (хойсін) - популярний китайський соус з характерним солодкуватим смаком і пряним ароматом, який подають до страв з м'яса і птиці. Розповідаю, як приготувати соус хоусін у себе на кухні.

Властивості і походження:

Соус хойсін є рідиною кольору темного червоного дерева, такий колір соусу надає червоний рис. Соус буває рідким і желеподібний, консистенція залежить від складу. Рецепт приготування соусу хойсін був відкритий в Китаї. Назва цього соусу в перекладі з китайської означає «дари моря».

Застосування:

Соус хойсін використовують для приготування різних маринадів і при запіканні птиці. Хойсін дуже часто згадується в рецептах страв з м'яса. Шедевром китайської кухні є блюдо пекінська качка в поєднанні з соусом хойсін. Гарним смаком володіють шашлики з яловичини в глазурі з соусу хойсін.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу хойсін в домашніх умовах потрібно подрібнити в блендері або розтерти в ступі консервовану червону квасолю з чорної патокою, приправою «П'ять спецій», червоним винним оцтом, цукром і кунжутним маслом. Отриману суміш перекласти в закриту скляну ємність і зберігати в холодильнику.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується змастити соусом хойсін курку і запекти в духовці. Курка вийде соковитою і смачною.


  • Червона квасоля консервована - 400 грам
  • Чорна патока - 3 Ст. Ложки
  • Приправа "п'ять спецій" - 1 Ст. Ложка
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
Властивості і походження:

Соус хойсін є рідиною кольору темного червоного дерева, такий колір соусу надає червоний рис. Соус буває рідким і желеподібний, консистенція залежить від складу. Рецепт приготування соусу хойсін був відкритий в Китаї. Назва цього соусу в перекладі з китайської означає «дари моря».

Застосування:

Соус хойсін використовують для приготування різних маринадів і при запіканні птиці. Хойсін дуже часто згадується в рецептах страв з м'яса. Шедевром китайської кухні є блюдо пекінська качка в поєднанні з соусом хойсін. Гарним смаком володіють шашлики з яловичини в глазурі з соусу хойсін.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу хойсін в домашніх умовах потрібно подрібнити в блендері або розтерти в ступі консервовану червону квасолю з чорної патокою, приправою «П'ять спецій», червоним винним оцтом, цукром і кунжутним маслом. Отриману суміш перекласти в закриту скляну ємність і зберігати в холодильнику.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується змастити соусом хойсін курку і запекти в духовці. Курка вийде соковитою і смачною.

Схожі рецепти