Рецепт Соус для тефтелей в духовці фото

Соус для тефтелей в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоб зробити апетитне і ситне блюдо, деколи доводиться ламати голову, вишукуючи відповідний рецепт. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, приготуйте соус для тефтелей в духовці таким чином.

Опис приготування:

Класичний рецепт соусу для тефтелей в духовці заграє новими нотками смаку, якщо крім томата додати трохи густого сливового соусу. М'ясо вийде неймовірно ніжним і ароматним, а смак буде просто чудовим! Не вірите? А ви спробуйте!

  • Пір'я зеленої цибулі - 5-8 штук
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Фарш - 500 грам
  • Сухарі паніровочні - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Томатний соус - 200 мілілітрів
  • Гострий соус - За смаком
  • Сливовий соус - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
соус для тефтелей в духовці - фото крок 1
1. Насамперед необхідно зайнятися, зрозуміло, фаршем. М'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Додайте панірувальні сухарі, вбийте яйце.
соус для тефтелей в духовці - фото крок 2
2. Очистіть і подрібніть. Пір'я зеленої цибулі потрібно вимити, обсушити і дрібно нарізати. Натріть на тертці очищений імбир (половину відкладіть в сторону).
соус для тефтелей в духовці - фото крок 3
3. Фарш ретельно перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
соус для тефтелей в духовці - фото крок 4
4. У глибокій мисці з'єднайте томатний і сливовий соус. Додайте трохи гострого соусу (в рецепті приготування соусу для тефтелей в духовці можна використовувати подрібнений перець чилі, наприклад). Як випливає все перемішайте, додайте дрібку солі або при бажанні - цукру. Викладіть другу половину імбиру.
соус для тефтелей в духовці - фото крок 5
5. З фаршу сформуйте невеликі тефтелі, які потім потрібно викласти на деко або в форму для запікання.
соус для тефтелей в духовці - фото крок 6
6. Тефтелі відправляємо в духовку хвилин на 15, щоб вони трохи подрумянились. Потім акуратно дістанемо їх, виллємо зверху соус і відправимо лист в духовку ще на 15 хвилин (час може змінитися в залежності від м'яса, яке використовується). Коли соус для тефтелей в духовці в домашніх умовах готовий, блюдо можна подавати до столу з гарніром і свіжою зеленню.

Схожі рецепти