Соус для тефтелей в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зробити апетитне і ситне блюдо, деколи доводиться ламати голову, вишукуючи відповідний рецепт. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, приготуйте соус для тефтелей в духовці таким чином.
Класичний рецепт соусу для тефтелей в духовці заграє новими нотками смаку, якщо крім томата додати трохи густого сливового соусу. М'ясо вийде неймовірно ніжним і ароматним, а смак буде просто чудовим! Не вірите? А ви спробуйте!
- Пір'я зеленої цибулі - 5-8 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Фарш - 500 грам
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Томатний соус - 200 мілілітрів
- Гострий соус - За смаком
- Сливовий соус - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно зайнятися, зрозуміло, фаршем. М'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Додайте панірувальні сухарі, вбийте яйце.
2. Очистіть і подрібніть. Пір'я зеленої цибулі потрібно вимити, обсушити і дрібно нарізати. Натріть на тертці очищений імбир (половину відкладіть в сторону).
3. Фарш ретельно перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
4. У глибокій мисці з'єднайте томатний і сливовий соус. Додайте трохи гострого соусу (в рецепті приготування соусу для тефтелей в духовці можна використовувати подрібнений перець чилі, наприклад). Як випливає все перемішайте, додайте дрібку солі або при бажанні - цукру. Викладіть другу половину імбиру.
5. З фаршу сформуйте невеликі тефтелі, які потім потрібно викласти на деко або в форму для запікання.
6. Тефтелі відправляємо в духовку хвилин на 15, щоб вони трохи подрумянились. Потім акуратно дістанемо їх, виллємо зверху соус і відправимо лист в духовку ще на 15 хвилин (час може змінитися в залежності від м'яса, яке використовується). Коли соус для тефтелей в духовці в домашніх умовах готовий, блюдо можна подавати до столу з гарніром і свіжою зеленню.