Рецепт Соус для курки фото

Соус для курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Запечена курочка багатьом здається трохи сухуватою, саме тому пропоную вам на замітку чудовий рецепт приготування соусу для курки. З ним ваша курочка завжди буде соковитою і ніжною.

Це досить простий соус для курки, який може повторити кожна господиня. Його краса в тому, що він готується зі звичайних продуктів, а смак має просто приголомшливий.

  • Курка - 1 штука
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Гілочка розмарину - 1 штука
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Курячий бульйон - 150 мілілітрів
  • Кукурудзяний крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
соус для курки - фото крок 1
1. Рецепт приготування соусу для курки починається з запікання самого птаха. Використовувати найкраще ароматні трави і половинку лимона для кислинки - цим можна начинити курку.
соус для курки - фото крок 2
2. Саму курку можна змастити невеликою кількістю меду, наприклад. Натерти сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Часник вимити і в шкірці покласти поруч з курочкою в форму для запікання. Надіслати форму в розігріту духовку і запікати птицю до готовності.
соус для курки - фото крок 3
3. Коли запечена курочка готова, можна приступати до соусу. Його основою стане часник, який просочився соком і ароматом курочки.
соус для курки - фото крок 4
4. Часник необхідно очистити від шкірки (зробити це досить просто, вона буквально сама сходить). За допомогою вилки перетворити часник в пюре.
соус для курки - фото крок 5
5. Тепер часничок можна відправити в сотейник. Додати трохи курячого бульйону і соку від запеченої курки. Посолити і поперчити за смаком. Довести до кипіння і додати кукурудзяний крохмаль. Ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки. Трохи згустити соус і можна знімати з вогню. Тепер в соус для курки в домашніх умовах можна додати трохи подрібненої зелені.
соус для курки - фото крок 6
6. Курку розрізати на порційні шматочки і полити рясно соусом. Подавати до столу з улюбленим гарніром або овочами.

Схожі рецепти