Соус для курки
(покроковий рецепт з фото)
Запечена курочка багатьом здається трохи сухуватою, саме тому пропоную вам на замітку чудовий рецепт приготування соусу для курки. З ним ваша курочка завжди буде соковитою і ніжною.
Це досить простий соус для курки, який може повторити кожна господиня. Його краса в тому, що він готується зі звичайних продуктів, а смак має просто приголомшливий.
- Курка - 1 штука
- Лимон - 0.5 штуки
- Гілочка розмарину - 1 штука
- Часник - 5-7 зубчиків
- Курячий бульйон - 150 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування соусу для курки починається з запікання самого птаха. Використовувати найкраще ароматні трави і половинку лимона для кислинки - цим можна начинити курку.
2. Саму курку можна змастити невеликою кількістю меду, наприклад. Натерти сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Часник вимити і в шкірці покласти поруч з курочкою в форму для запікання. Надіслати форму в розігріту духовку і запікати птицю до готовності.
3. Коли запечена курочка готова, можна приступати до соусу. Його основою стане часник, який просочився соком і ароматом курочки.
4. Часник необхідно очистити від шкірки (зробити це досить просто, вона буквально сама сходить). За допомогою вилки перетворити часник в пюре.
5. Тепер часничок можна відправити в сотейник. Додати трохи курячого бульйону і соку від запеченої курки. Посолити і поперчити за смаком. Довести до кипіння і додати кукурудзяний крохмаль. Ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки. Трохи згустити соус і можна знімати з вогню. Тепер в соус для курки в домашніх умовах можна додати трохи подрібненої зелені.
6. Курку розрізати на порційні шматочки і полити рясно соусом. Подавати до столу з улюбленим гарніром або овочами.