Соус Апфелькрен
(покроковий рецепт з фото)
Апфелькрен (ньому. Яблучний хрін) - кисло-солодкий соус, який використовують для додання оригінального смаку страв з м'яса і птиці. До вашої уваги - простий рецепт соусу апфелькрен.
Рецепт приготування соусу апфелькрен був відкритий і розвивався в Південній Німеччині. Існує також і інше, Проте відома назва цього соусу - яблучний хрін. За зовнішнім виглядом апфелькрен нагадує яблучне пюре.
Соус апфелькрен найчастіше згадується в рецептах німецької кухні. Його прийнято подавати до гарячих і холодних страв з м'яса, особливо з яловичини, а також до копченої риби. Шедевром віденської кухні є блюдо тафельшпіц, яке подають з яблучним хріном. В австрійській кухні соус апфелькрен вживають зі стравами з птиці.
При подачі до столу теплого соусу апфелькрен, в нього рекомендується додати трохи вершкового масла. Яблучний хрін добре поєднується з ковбасними виробами.
Рецепт приготування:
1. Нарізані яблука, терту цедру лимона, цукор і сіль залити невеликою кількістю води і варити на слабкому вогні до м'якості.
2. Потім отриману масу подрібнити в блендері або ретельно розтерти до однорідності в ступі, додати вершки, тертий хрін, лимонний сік і ретельно все перемішати.
От і все - соус апфелькрен готовий!
- Яблука - 4 штуки
- Свеженатертий хрін- 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Вершки - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
Соус апфелькрен найчастіше згадується в рецептах німецької кухні. Його прийнято подавати до гарячих і холодних страв з м'яса, особливо з яловичини, а також до копченої риби. Шедевром віденської кухні є блюдо тафельшпіц, яке подають з яблучним хріном. В австрійській кухні соус апфелькрен вживають зі стравами з птиці.
При подачі до столу теплого соусу апфелькрен, в нього рекомендується додати трохи вершкового масла. Яблучний хрін добре поєднується з ковбасними виробами.
Рецепт приготування:
1. Нарізані яблука, терту цедру лимона, цукор і сіль залити невеликою кількістю води і варити на слабкому вогні до м'якості.
2. Потім отриману масу подрібнити в блендері або ретельно розтерти до однорідності в ступі, додати вершки, тертий хрін, лимонний сік і ретельно все перемішати.
От і все - соус апфелькрен готовий!