Рецепт Соус Апфелькрен фото

Соус Апфелькрен
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , До м'яса , До риби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Апфелькрен (ньому. Яблучний хрін) - кисло-солодкий соус, який використовують для додання оригінального смаку страв з м'яса і птиці. До вашої уваги - простий рецепт соусу апфелькрен.

Опис приготування:

Рецепт приготування соусу апфелькрен був відкритий і розвивався в Південній Німеччині. Існує також і інше, Проте відома назва цього соусу - яблучний хрін. За зовнішнім виглядом апфелькрен нагадує яблучне пюре.

Соус апфелькрен найчастіше згадується в рецептах німецької кухні. Його прийнято подавати до гарячих і холодних страв з м'яса, особливо з яловичини, а також до копченої риби. Шедевром віденської кухні є блюдо тафельшпіц, яке подають з яблучним хріном. В австрійській кухні соус апфелькрен вживають зі стравами з птиці.

При подачі до столу теплого соусу апфелькрен, в нього рекомендується додати трохи вершкового масла. Яблучний хрін добре поєднується з ковбасними виробами.

Рецепт приготування:

1. Нарізані яблука, терту цедру лимона, цукор і сіль залити невеликою кількістю води і варити на слабкому вогні до м'якості.

2. Потім отриману масу подрібнити в блендері або ретельно розтерти до однорідності в ступі, додати вершки, тертий хрін, лимонний сік і ретельно все перемішати.

От і все - соус апфелькрен готовий!


  • Яблука - 4 штуки
  • Свеженатертий хрін- 3 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 1 Чайна ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
Рецепт приготування соусу апфелькрен був відкритий і розвивався в Південній Німеччині. Існує також і інше, Проте відома назва цього соусу - яблучний хрін. За зовнішнім виглядом апфелькрен нагадує яблучне пюре.

Соус апфелькрен найчастіше згадується в рецептах німецької кухні. Його прийнято подавати до гарячих і холодних страв з м'яса, особливо з яловичини, а також до копченої риби. Шедевром віденської кухні є блюдо тафельшпіц, яке подають з яблучним хріном. В австрійській кухні соус апфелькрен вживають зі стравами з птиці.

При подачі до столу теплого соусу апфелькрен, в нього рекомендується додати трохи вершкового масла. Яблучний хрін добре поєднується з ковбасними виробами.

Рецепт приготування:

1. Нарізані яблука, терту цедру лимона, цукор і сіль залити невеликою кількістю води і варити на слабкому вогні до м'якості.

2. Потім отриману масу подрібнити в блендері або ретельно розтерти до однорідності в ступі, додати вершки, тертий хрін, лимонний сік і ретельно все перемішати.

От і все - соус апфелькрен готовий!

Схожі рецепти