Рецепт Солянка з куркою і ковбасою фото

Солянка з куркою і ковбасою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Солоне, Солянка

Я належу до тих людей, які можуть місяць обійтися без перших страв, але як тільки згадаю про солянці (перша страва) неодмінно хочу її покуштувати, а відповідно - приготувати.

Солянка (перша страва) не готується з картоплею, але мені здається блюдо занадто жирним і неповним, якщо там немає картоплі і занадто багато копченого м'яса. Тому, щоб зняти тягар такого блюда, я кладу картоплю. Якщо ви дотримуєтеся такої ж думки, то в киплячий бульйон киньте нарізану кубиками картоплю (близько 4-5 шт). Після додайте нашу томатну зажарку і далі за рецептом, як приготувати солянку з куркою і ковбасою.

  • Копченості - 400 грам (ковбаса, риба тощо.)
  • Куряче філе - 400 грам
  • Солоні огірки - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 3 L
  • Маслини або оливки - За смаком
  • Крем - За смаком
  • Цукор, сіль, спеції - За смаком
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 1
Ріпчасту цибулю необхідно очистити і нарізати кубиком.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 2
Різного виду ковбасні копчені вироби нарізаємо соломкою.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 3
Куряче філе помістіть в каструлю. Залийте водою і поставте варитися. У мене каструля в 3 L.
Поки м'ясо вариться, очистіть солоні огірки від шкірки і натріть їх на крупній тертці.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 4
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 5
До ледь підрум'яниться цибулі додайте натерті огірочки.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 6
У сковороду влийте трохи бульйону з каструлі (2-3 Половникова), на повільному вогні тушкуйте огірки в сковороді, поки рідина не увариться.
Готове м'ясо вийміть з бульйону. Злегка остудіть і наріжте на невеликі шматочки.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 7
Коли в сковороді википить вся рідина, додайте в сковороду нарізане м'ясо і ковбасні вироби. Перемішайте і близько 3 хвилин обсмажуйте їх на невеликому вогні.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 8
Додайте томатну пасту і трохи води (1 склянка). Гасіть все разом 5-7 хвилин.
солянка з куркою і ковбасою - фото крок 9
Отриману масу перекладіть в гарячий бульйон. Увімкніть вогонь під каструлею. Варіть 20 хвилин.
Додайте сіль, цукор і спеції за смаком.
Розлийте готову солянку по тарілочках і подайте до столу. Додатково в кожну тарілку додайте сметану і оливки.

Схожі рецепти