Солянка з куркою і ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Я належу до тих людей, які можуть місяць обійтися без перших страв, але як тільки згадаю про солянці (перша страва) неодмінно хочу її покуштувати, а відповідно - приготувати.
Солянка (перша страва) не готується з картоплею, але мені здається блюдо занадто жирним і неповним, якщо там немає картоплі і занадто багато копченого м'яса. Тому, щоб зняти тягар такого блюда, я кладу картоплю. Якщо ви дотримуєтеся такої ж думки, то в киплячий бульйон киньте нарізану кубиками картоплю (близько 4-5 шт). Після додайте нашу томатну зажарку і далі за рецептом, як приготувати солянку з куркою і ковбасою.
- Копченості - 400 грам (ковбаса, риба тощо.)
- Куряче філе - 400 грам
- Солоні огірки - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 3 L
- Маслини або оливки - За смаком
- Крем - За смаком
- Цукор, сіль, спеції - За смаком
Ріпчасту цибулю необхідно очистити і нарізати кубиком.
Різного виду ковбасні копчені вироби нарізаємо соломкою.
Куряче філе помістіть в каструлю. Залийте водою і поставте варитися. У мене каструля в 3 L.
Поки м'ясо вариться, очистіть солоні огірки від шкірки і натріть їх на крупній тертці.
Поки м'ясо вариться, очистіть солоні огірки від шкірки і натріть їх на крупній тертці.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
До ледь підрум'яниться цибулі додайте натерті огірочки.
У сковороду влийте трохи бульйону з каструлі (2-3 Половникова), на повільному вогні тушкуйте огірки в сковороді, поки рідина не увариться.
Готове м'ясо вийміть з бульйону. Злегка остудіть і наріжте на невеликі шматочки.
Готове м'ясо вийміть з бульйону. Злегка остудіть і наріжте на невеликі шматочки.
Коли в сковороді википить вся рідина, додайте в сковороду нарізане м'ясо і ковбасні вироби. Перемішайте і близько 3 хвилин обсмажуйте їх на невеликому вогні.
Додайте томатну пасту і трохи води (1 склянка). Гасіть все разом 5-7 хвилин.
Отриману масу перекладіть в гарячий бульйон. Увімкніть вогонь під каструлею. Варіть 20 хвилин.
Додайте сіль, цукор і спеції за смаком.
Розлийте готову солянку по тарілочках і подайте до столу. Додатково в кожну тарілку додайте сметану і оливки.
Додайте сіль, цукор і спеції за смаком.
Розлийте готову солянку по тарілочках і подайте до столу. Додатково в кожну тарілку додайте сметану і оливки.