Солянка з ковбасою і оливками
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх любителів наваристих, апетитних і ситних перших страв хочу запропонувати нехитрий варіант, як приготувати солянку з ковбасою і оливками. Рецепт рекомендую взяти на замітку!
Для початку потрібно зварити бульйон. В якості основи ви можете взяти яловичину, телятину, нежирну свинину, а також овочі і коріння для аромату. Крім ковбаси чудово підійдуть також сосиски та інші м'ясні делікатеси. Щоб солянка була більш ситної, іноді додають картоплю, але цей варіант до смаку далеко не кожному.
- М'ясо і овочі для бульйону - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Ковбаса і м'ясні делікатеси - 500 грам
- Оливки або маслини - За смаком
- Мариновані огірки - 4 штуки(+ розсіл на смак)
- Помідор - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. М'ясо вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Додайте очищену цибулину, селера, морква, лавровий лист. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і варіть до м'якості м'яса, прибираючи піну.
2. Цибулину очистіть, наріжте дрібно і обсмажте до прозорості на сковороді з рослинним маслом.
3. Наріжте помідори, додайте на сковороду і обсмажте ще 3-4 хвилини.
4. Додайте томатну пасту, перемішайте і через хвилину зніміть з вогню. Штам Бульйон, м'ясо наріжте невеликими шматочками і викладіть назад в каструлю. Додайте заправку.
5. Подрібніть ковбасу.
6. І інші делікатеси.
7. Невеликими кубиками наріжте огірочки і відправте в каструлю слідом за ковбасою.
8. Варіть хвилин 10, додайте за смаком сіль і спеції. Для пікантності влийте трохи розсолу. Оливки можна закинути в каструлю або подавати порційно.
9. Перед подачею солянку можна доповнити зеленню, сметаною, часточкою лимона.
Смачного!
Смачного!