Рецепт Солянка з оливками фото

Солянка з оливками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Оливки , Шинка , Бекон
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід
Супи , Солянка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Це улюблене багатьма блюдо, апетитне, ароматне і ситне. Хочу запропонувати свій варіант, як приготувати солянку з оливками, каперсами і міксом м'яса і копченостей. Готується все досить просто.

Опис приготування:

Хороша солянка з оливками в домашніх умовах тим, що склад її інгредієнтів може варіюватися практично до безкінечності. Всі м'ясні делікатеси, які є у вас в холодильнику, прекрасно підійдуть. Не забувайте додавати в каструлю огірковий маринад, він додає особливу пікантність. Лимон і оливки можна відразу класти в каструлю або подавати окремо на тарілці.

  • Яловичина - 400 грам
  • Овочі для бульйону - За смаком (цибулина, морква, селера)
  • Цибулина - 2 штуки
  • Мариновані огірки - 150 грам
  • Каперсами - 2-3 чайних ложок (по бажанню)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Оливки - За смаком
  • Лимон - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Копченості - 500 грам
  • Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
  • Огірковий розсіл - 1 Склянка
солянка з оливками - фото крок 1
1. М'ясо вимийте і викладіть в каструлю. Я віддаю перевагу варити бульйон з додаванням овочів, щоб він був ще смачніше. Викладіть очищені овочі, а також спеції: koriandr, сушені трави, запашний перець, сіль. Залийте чистою водою і варіть на середньому вогні до готовності м'яса.
солянка з оливками - фото крок 2
2. Коли м'ясо сварились, остудіть його трохи, штам бульйон. На дно сковороди або відразу каструлі налийте трохи олії і розігрійте. Очистіть цибулю і наріжте, викладіть в масло і обсмажте до золотистого кольору.
солянка з оливками - фото крок 3
3. Злегка остигле м'ясо наріжте разом з іншими м'ясними інгредієнтами, які ви використовуєте для солянки.
солянка з оливками - фото крок 4
4. Наріжте мариновані огірочки і додайте до цибулі. Обсмажте 2-3 хвилини. Викладіть томатну пасту, додайте склянку огіркового розсолу. Поперчіть трохи за смаком і залиште хвилин на 5.
солянка з оливками - фото крок 5
5. Потім можна додати м'ясні делікатеси і нарізану яловичину. Акуратно все перемішайте.
солянка з оливками - фото крок 6
6. Через пару хвилин залийте бульйон. Додайте за смаком ще сіль, перець і інші спеції. Викладіть каперси, цілі або порізані оливки. На середньому вогні нехай солянка вариться хвилин 12-15. Після накрийте кришкою і дайте настоятися ще хвилин 20.

Схожі рецепти