Солянка з оливками
(покроковий рецепт з фото)
Це улюблене багатьма блюдо, апетитне, ароматне і ситне. Хочу запропонувати свій варіант, як приготувати солянку з оливками, каперсами і міксом м'яса і копченостей. Готується все досить просто.
Хороша солянка з оливками в домашніх умовах тим, що склад її інгредієнтів може варіюватися практично до безкінечності. Всі м'ясні делікатеси, які є у вас в холодильнику, прекрасно підійдуть. Не забувайте додавати в каструлю огірковий маринад, він додає особливу пікантність. Лимон і оливки можна відразу класти в каструлю або подавати окремо на тарілці.
- Яловичина - 400 грам
- Овочі для бульйону - За смаком (цибулина, морква, селера)
- Цибулина - 2 штуки
- Мариновані огірки - 150 грам
- Каперсами - 2-3 чайних ложок (по бажанню)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Оливки - За смаком
- Лимон - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Копченості - 500 грам
- Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
- Огірковий розсіл - 1 Склянка
1. М'ясо вимийте і викладіть в каструлю. Я віддаю перевагу варити бульйон з додаванням овочів, щоб він був ще смачніше. Викладіть очищені овочі, а також спеції: koriandr, сушені трави, запашний перець, сіль. Залийте чистою водою і варіть на середньому вогні до готовності м'яса.
2. Коли м'ясо сварились, остудіть його трохи, штам бульйон. На дно сковороди або відразу каструлі налийте трохи олії і розігрійте. Очистіть цибулю і наріжте, викладіть в масло і обсмажте до золотистого кольору.
3. Злегка остигле м'ясо наріжте разом з іншими м'ясними інгредієнтами, які ви використовуєте для солянки.
4. Наріжте мариновані огірочки і додайте до цибулі. Обсмажте 2-3 хвилини. Викладіть томатну пасту, додайте склянку огіркового розсолу. Поперчіть трохи за смаком і залиште хвилин на 5.
5. Потім можна додати м'ясні делікатеси і нарізану яловичину. Акуратно все перемішайте.
6. Через пару хвилин залийте бульйон. Додайте за смаком ще сіль, перець і інші спеції. Викладіть каперси, цілі або порізані оливки. На середньому вогні нехай солянка вариться хвилин 12-15. Після накрийте кришкою і дайте настоятися ще хвилин 20.