Солоні грузді з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Грузді - одні з найпопулярніших і улюблених усіма грибів. Смажені, солоні, мариновані, що не приготуй, завжди смачно! Пропоную рецепт солоних груздів з майонезом.
Це класичний рецепт солоних груздів з майонезом. Хрусткі, соковиті і солоні грибочки не залишать нікого байдужим. При подачі на стіл я зазвичай поливаю їх домашнім майонезом і прикрашаю зеленню. Дуже актуально на свята, коли потрібна хороша закусочка під напої міцніше. Хай щастить!
- Грузді - 2-3 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Кріп парасольками - 5-6 штук
Грузді перебираємо і замочуємо у воді на пару днів, періодично воду змінюючи.
У каструлі кип'ятимо воду, додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист і парасольки кропу. У киплячий розсіл засипте грузді.
Видаляючи піну, варимо 10 хвилин після закипання.
Знімаємо гриби з вогню і кладемо в стерилізовані банки, утрамбовуючи грузді.
Зверху заливаємо маринадом і закриваємо гриби кришкою. Через тиждень готове!
Солоні грибочки поливаємо майонезом і насолоджуємося! Смачного!