Рецепт Солоні грузді з майонезом фото

Солоні грузді з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Грузді - одні з найпопулярніших і улюблених усіма грибів. Смажені, солоні, мариновані, що не приготуй, завжди смачно! Пропоную рецепт солоних груздів з майонезом.

Опис приготування:

Це класичний рецепт солоних груздів з майонезом. Хрусткі, соковиті і солоні грибочки не залишать нікого байдужим. При подачі на стіл я зазвичай поливаю їх домашнім майонезом і прикрашаю зеленню. Дуже актуально на свята, коли потрібна хороша закусочка під напої міцніше. Хай щастить!

  • Грузді - 2-3 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Кріп парасольками - 5-6 штук
солоні грузді з майонезом - фото крок 1
Грузді перебираємо і замочуємо у воді на пару днів, періодично воду змінюючи.
солоні грузді з майонезом - фото крок 2
У каструлі кип'ятимо воду, додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист і парасольки кропу. У киплячий розсіл засипте грузді.
солоні грузді з майонезом - фото крок 3
Видаляючи піну, варимо 10 хвилин після закипання.
солоні грузді з майонезом - фото крок 4
Знімаємо гриби з вогню і кладемо в стерилізовані банки, утрамбовуючи грузді.
солоні грузді з майонезом - фото крок 5
Зверху заливаємо маринадом і закриваємо гриби кришкою. Через тиждень готове!
солоні грузді з майонезом - фото крок 6
Солоні грибочки поливаємо майонезом і насолоджуємося! Смачного!

Схожі рецепти